Uniek opleidingstraject regio IJssel-Vecht

Tijdens de eerste regionale participatietop, vandaag in restaurant de Handschoen te Zwolle bezegelden Wezo, Novon, Let’s Go Zorg, Landstede en het CWI hun plannen om samen personeel voor de schoonmaak en huishoudelijke hulpverlening op te leiden. Het project met de naam ‘Helder’ is initiatief vanuit de regio IJssel-Vecht. Onder toeziend oog van staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werd de samenwerkingsovereenkomst vanmiddag getekend.

Het project is gericht op niet-werkenden die eerst intern bij de Wezo praktijkervaring gaan opdoen. Wezo heeft als doelstelling om passende arbeid en ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden aan mensen die om welke reden dan ook (tijdelijk) niet kunnen deelnemen aan het reguliere arbeidsproces. Zij doet dat onder andere door het aanbieden van passende leerwerkervaring en juiste individuele (scholings-)begeleiding.

Op het moment dat opname in het arbeidsproces mogelijk wordt gaat hun opleiding verder als leerwerkervaringsplek bij Novon. Landstede is als regionaal opleidingscentrum betrokken en zal de leerlingen ondersteunen met een passend onderwijsprogramma. Leerlingen kunnen daarna eventueel doorstromen naar de zorghulpopleiding bij Landstede. Het uitzendbureau Let’s Go Zorg gaat de kandidaten bemiddelen naar praktijkbedrijven. Het project komt voort uit het gebrek aan gemotiveerd en gekwalificeerd personeel voor de schoonmaak en de huishoudelijke hulpverlening.

Vanaf 28 januari gaat de samenwerking echt van start. Dan wordt er begonnen met twee groepen van twaalf deelnemers. Daarna volgt er twee à drie keer per jaar een startmoment.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer