WVF – DZSV

Zwolle – Voorafgaand aan de wedstrijd tegen het hoger geplaatste DZSV was er enig optimisme te bespeuren binnen de spelersgroep van WVF. De weer fitte aanvoerder Dion Reijnen gaf in de media aan dat WVF deze wedstrijd op zeker zou moeten kunnen winnen, kijkend naar de kwaliteit binnen de selecties en gebaseerd op de uitwedstrijd waarin met 1-1 gelijk werd gespeeld, maar waar WVF te weinig had gekregen.

De opstelling van WVF zag er (weer) anders uit dan de afgelopen wedstrijd. Reden daarvoor was het ontbreken van Robbert Jan Stals. Daardoor speelde nu Dion Reijnen naast Martijn Ruijsch centraal achterin. De van vakantie teruggekeerde Nick Donker was weer de linksback, waardoor Kristian Bril naar rechts verplaatst werd en Jari Bezembinder van rechtsback, rechtermiddenvelder werd. Voorin speelde de in de voorgaande wedstrijd sterk ingevallen Jon Lieben naast Peter van de Streek in de twee-mans-aanval. 

De eerste vijf minuten stond WVF goed, de bal ging snel en geconcentreerd rond en het initiatief lag dan ook bij de ploeg uit Westenholte. Deze goede intenties duurden echter maar zo’n vijf minuten, wat vervolgens ontaarde in een aantal kansen voor de afwachtend spelende gasten uit Dinxperlo. De gasten stonden goed georganiseerd, met veel lengte in de ploeg en wachtten hun kansen af. Die kansen kwamen er al snel. In de 11e minuut kreeg DZSV uit het niets een strafschop toen Niek Mulder op ongelukkige wijze een overtreding in de 16 maakte. Doelman Mike Te Wiele maakte deze op kundige wijze onschadelijk door snel naar de goede hoek te gaan. Waar je zou verwachten dat dit WVF een boost zou geven, gebeurde dat niet, sterker, DZSV nam vijf minuten later alsnog de leiding, uit een mooie actie, waarbij de bal in de verre hoek eindigde buiten bereik van Te Wiele. De rest van de eerste helft kan afgedaan worden met één zin, slecht voetbal waarbij beide ploegen er weinig van bakten. Op slag van rust een vervelend moment voor Michel Koning, die door een overtreding geblesseerd raakte en in de rust vervangen werd door zijn broer Patrick. In de tweede helft zijn er door trainer Herben Visscher een aantal omzettingen gedaan, die zorgen voor meer druk naar voren. Deze goede bedoelingen zorgen voor iets meer dreiging, maar echt onder de indruk zijn de gasten uit Dinxperlo niet. Sterker, ruim twintig minuten voor tijd komt DZSV op 0-2, als er een snelle counter wordt geplaatst. Met Marc Peppelenbos voor Jari Bezembinder en Brend Mellema voor van de Streek gaat WVF vol op de aanval spelen, veel hoge ballen die vaak een prooi zijn voor de lange verdedigers. In de 78e minuut een corner aan de rechterkant, die door Marc van de Vegte bij de eerste paal wordt neergelegd en door de tot dan onopvallend spelende Martijn Ruijsch wordt ingekopt. Een knappe goal, die voor nieuwe moed zorgt. Nog meer wordt de aanval gezocht en omdat de scheidsrechter terecht ruim vijf minuten extra tijd bijtrekt, blijft de spanning in de wedstrijd zitten. En als in de 92e minuut WVF via Donkers een vrije trap halverwege de vijandelijke helft mag nemen, gaat ook doelman Mike Te Wiele mee naar voren om voor extra onrust te zorgen. Deze bal wordt perfect bij de tweede paal neergelegd, teruggekopt, verlengd en komt uiteindelijk terecht bij weer Ruijsch die koppend voor de verdiende gelijkmaker zorgt. In de laatste drie minuten is het WVF dat nogmaals aanzet om toch nog een driepunter binnen te halen. Dat lukt uiteindelijk niet, maar wellicht is dat ook teveel gevraagd na een draak van een wedstrijd, waarbij alleen de spanning in het laatste kwartier onderhoudend was voor de toeschouwers.
Volgende week de stadsderby tegen Be Quick’28. Zelfde plaats, zelfde aanvangstijdstip.

WVF – DZSV 2-2 (0-1)

Karakteristieken: 16. 0-1 DZSV, rust, 66. 0-2 DZSV, 78. 1-2 Martijn Ruijsch, 92. 2-2 Ruijsch

Opstelling WVF: Te Wiele; Bril, Reijnen, Ruijsch, Donker; Bezembinder (62. Peppelenbos), Mulder, Michel Koning (46. Patrick Koning), van der Vegte; Lieben en van de Streek (70. Mellema)

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer