Frion opent nieuwe Appelfabriek

Door Redactie

Zwolle – Op dinsdag 14 maart openen cliënten van Frion samen met Annamiek van Dalen, bestuurder, de Appelfabriek. Dit vindt plaats in de Week van Zorg en Welzijn bij de Molenkamp aan de Molenkampsweg 1 in Zwolle. In deze nieuwe bakkerij van Frion dragen deelnemers allemaal hun eigen steentje bij, aan het maken en verkopen van de smakelijkste gerechten met appel.

De Appelfabriek is één van de nieuwe innovatieve dagbestedingsconcepten binnen Frion. Deelnemers werken hier samen toe naar het eindproduct. En iedereen doet waar hij goed in is. Zo kan iemand die door een fysieke beperking haar handen minder goed kan gebruiken, mee doen door gebruik te maken van aangepaste apparatuur. En waar de één het recept leest, weegt de ander alle ingrediënten en weer iemand anders zorgt voor goed beslag. Met elkaar zorgen de deelnemers voor goede en lekkere appeltaartgerechten.

De Appelfabriek is gevestigd in het pand van De Molenkamp. Dit werk- en leercentrum van Frion in Dieze-Oost staat midden in de maatschappij. Bezoekers zien dat terug in de producten die de deelnemers maken op de verschillende werkplekken. Van kraamcadeaus en woonaccessoires tot producten van (machinale) houtbewerking. Daarnaast verzorgen deelnemers de catering voor vergaderingen en maken ze nu ook de lekkerste appelgerechten. De opening van de Appelfabriek is tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Op dinsdag 14 maart om 14.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom. Aansluitend is er onder het genot van een kop koffie, thee en wat lekkers tot 15.30 uur open huis. Iedereen kan dan een kijkje nemen in de Appelfabriek, maar ook bij de andere afdelingen: Crea en Houtbewerking.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Frion opent nieuwe Appelfabriek”

  1. Lekker origineel weer. Dit doet Bram Brockbernd al jaren met Gewoon Appeltaart. Frion zal zijn eigen klantjes wel willen houden. Levert meer op.

  2. Beter goed gejat, dan slecht bedacht!
    Alleen maar goed dat de bewoners zo een zinvolle dagbesteding hebben. Snap dan ook niet zo waar de bovenstaande reacties vandaan komen, misschien kan iemand dat uitleggen?

    Als er weer een 13-in-dozijn telefoonwinkel bijkomt in de Diezerstraat of een nieuwe supermarkt, dan reageren we toch ook niet zo?

    Ik ben in ieder geval blij dat deze hardwerkende zorgmedewerkers de horizon verbreden!

  3. Zo is het maar net passant. Om van de pizza en shoarmatenten nog maar niet te spreken. Reacties als deze komen vaak uit eenzelfde hoek.

  4. @Passant, in mijn eerste reactie staat het al. Frion wil klanten in eigen hand houden en niet uitbesteden, want zo leveren ze meer op. Naar het belang van de klant wordt niet gevraagd.

  5. @rietpluim, leg eens uit, begrijp niet geheel wat je bedoelt.
    Zijn klanten in dit geval afnemers of bedoel je juist de bewoners.
    Mijn reactie was gebaseerd op de eerste.

    Als het over de bewoners gaat vind ik het lastig beoordelen. Gezien de bezuinigingen snap ik de commerciële gedachte wel. Tevens kan ik mij voorstellen dat dagbesteding op een vertrouwde omgeving voor een aantal bewoners meer rust geeft dan elders. Andersom zal ook het geval zijn uiteraard.
    Maar ik heb het idee dat jij dichter bij het “vuur” staat, dus bij deze de uitnodiging om mij jouw inzichten te delen.

  6. Vóór de bezuinigingen heeft Frion uit voorzorg al klanten teruggehaald bij zorgboerderijen, zonder dat iemand daar om gevraagd had. Aan zorgboerderijen moeten ze namelijk een percentage afstaan, dat ze nu in eigen zak kunnen steken.

    Dat zou minder erg zijn als het goed was voor de klant, maar dat is het helemaal niet. De zorgboerderij WAS een vertrouwde omgeving. Nu komen sommige klanten het terrein niet meer af omdat dagbesteding in de woonvorm wordt gegeven. Een beetje TE vertrouwd, vind je niet? Dat is terug naar de jaren vijftig.

    Laat Frion zijn klanten naar Gewoon Appeltaart sturen. Dat is een echt bedrijf met echt werk, en toch helemaal ingesteld op mensen met een beperking. Dit is voor iedereen beter.

  7. Op welke feiten baseer jij dit? In het verleden konden instellingen zorgboerderijen in onderaannemers schap dagbesteding laten verlenen. Met het nieuwe stelsel worden er meer eisen gesteld aan zorgboerderijen en moeten die een contract met de gemeente hebben.
    Een zgn beschikking krijg je tegenwoordig niet zo maar. Ik snap wel dat Frion zijn cliënten dan niet meer naar de dagbesteding kunnen laten gaan. Ik denk dat zij dat liever ook uitbesteden denk je ook niet?

  8. Niks nieuws onder de zon.
    Met Ulrich Theis in de bakkerij werden er destijds al heerlijke appeltaarten en andere dingen gebakken.
    Maar door bezuinigingen en ander wanbeleid is de bakkerij op z’n gat komen te liggen.
    Nu komt er weer nieuw leven in, met een nieuwe naam ….

  9. @1stejohn – Bijna alle zorgboerderijen in en rond Zwolle hebben een contract dagbesteding (geen beschikking zoals jij het noemt) met de gemeente. Niet dat het uitmaakt; om klanten van Frion te ontvangen hebben ze geen contract met de gemeente nodig maar met Frion. En dat wil Frion niet meer. Frion houdt klanten vast. Maar de mensen hebben recht op keuzevrijheid, en op een leven buiten de deur. Dit is een heel kwalijke zaak, en ik snap niet dat Frion er mee wegkomt.

  10. Voor kinderen wel maar die vallen meestal niet onder Frion of wel ?
    Ik niks vinden over wat jij beweert. Heb je een link oid.
    Het zou wel een kwalijke zaak zijn aangezien bij de gemeente nog staat dat je overal zelf mag aankloppen omdat het een algemene voorziening is.

Reacties zijn gesloten.