Jubileumeditie Zwolse kleindier- en vogelshow

Het is een jubileumeditie. De vijfde Zwolse kleindierenshow die vrijdagavond 30 november en zaterdag 1 december wordt gehouden. De organisatie ligt net als voorgaande jaren in handen van de Zwolse Kleindieren Club, in samenwerking met Landstede en de Groene Welle. liefhebbers en fokkers van allerlei soorten kleindieren, zoals cavia’s, konijnen, kippen en vogels, laten hun dieren zien aan het publiek.

De Zwolse show is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Er zijn dit jaar zelfs zoveel dieren (948), dat de inschrijving werd stopgezet. De hal zit vol. Een van de verenigingen die zich presenteert, is de Zwolse postduivenhouders-vereniging. Zij doen dit jaar voor het eerst mee, om hun tak van de duivensport te promoten. Verder zijn de Zwolse Kleindieren Club, de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, Touwslagerij, Boerengoed, het IVN en een dierenspeciaalzaak aanwezig met een stand. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Zij kunnen met hun konijn of cavia op de foto, zich als dier laten schminken, of meedoen aan een speurtocht tussen de kooien.

Vrijdag overdag is de hal voor de kleindierfokkers en de keurmeesters. Zij zijn de hele dag bezig met het beoordelen en kwalificeren van de dieren. Bezoekers kunnen ’s avonds in een catalogus zien welk predikaat de verschillende dieren hebben gekregen en welk dier tot mooiste is uitgeroepen. De vrijwilligers en keurmeesters worden ondersteund door leerlingen van Landstede, die overigens ook de rest van de tijd aanwezig zijn om te helpen daar waar het nodig is.

Ook voor leerlingen van de Groene Welle is een rol weggelegd. Zij zorgen voor de aankleding van de hal, met mooie zelfgemaakte bloemstukken.

De Zwolse Kleindier- en Vogelshow wordt gehouden in de ZBC hal aan de Ossenkamp 5 in Zwolle. De show is open op vrijdag 30 november van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 1 december van 10.00 tot 16.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 3,50. Voor kinderen tot 12 jaar is het gratis.

Artikel delen:

Reageer