Finales Grote Zwolse Verkeersquiz 2017

Zwolle – De finales van de Grote Zwolse Verkeersquiz 2017, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, vinden plaats op donderdagmiddag 9 maart in Odeon (Blijmarkt 25). Klaas van Kruistum – bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp live – presenteert de quiz. Tijdens de finale gaan tien klassen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft.

De halve finales starten om 12.30 uur. Direct aansluitend vinden de finales plaats. Wethouder Verkeer en Vervoer Filip van As, reikt om 14.30 uur de wisselbeker uit aan de winnende school. Alle Zwolse basisscholen waren uitgenodigd mee te doen aan de voorrondes van de Grote Zwolse Verkeersquiz. 27 Zwolse basisscholen met in totaal 972 leerlingen hebben hieraan deelgenomen. De tien scholen die de vragen in de voorronde het beste hebben gemaakt en de finalerondes op 9 maart mogen spelen, zijn: De Ichthus, De Wilgenburg, De Duyvencamp, De Campherbeek, De koningin Emmaschool, Het Saffier, De Werkschuit, De Octopus, De Ark en de Oosterenk.

Van elk van de tien scholen spelen de twee beste leerlingen mee in de halve finales. Klasgenoten kunnen hen vanuit de zaal aanmoedigen met spandoeken en kunnen de score zien op een groot scherm. De deelnemertjes beantwoorden vragen over lokale verkeerssituaties die worden getoond met foto’s. Het zijn allemaal situaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen. De vier beste scholen uit de halve finale spelen aansluitend mee in de finale. Het duo met de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht wint deze finale. Zij ontvangen een grote wisselbeker uit handen van wethouder Van As. Daarnaast is er een prijs voor de school met het leukste spandoek.

De gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Daarom moeten kinderen leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Hiermee worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe. Door van de verkeerslessen een strijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Ze willen immers graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden. De Grote Zwolse Verkeersquiz wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Zwolle en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Overijssel.

Artikel delen:

Reageer