SWZ huurders besparen geld door zonnepanelen

Zwolle – Ruim 50% van de huurders van Woningstichting SWZ in de wijk Ittersumerlanden heeft zonnepanelen op zijn woning laten installeren. In totaal waren er 210 huurders in Ittersumerlanden met een geschikte woning, waarvan er 105 gebruik hebben gemaakt van het aanbod. Veel bewoners zijn enthousiast, de zonnepanelen zorgen voor een directe besparing op de energierekening en dragen bij aan de duurzaamheid van hun woning.

SWZ huurders uit Ittersumerlanden met een geschikte woning kregen de mogelijkheid om aan dit project deel te nemen. SWZ koopt de zonnepanelen, die huurders vervolgens weer van SWZ kunnen huren. Voor de aanschaf en installatie hoeven de huurders verder niets te doen, ze moeten slechts aanwezig zijn op de installatiedag. Met de zonnepanelen wordt duurzame energie opgewerkt én besparen huurders al snel tussen de €60 en €150 per jaar. Met de installatie van zonnepanelen wil SWZ bijdragen aan het creëren van een duurzame leefomgeving voor haar huurders. ‘Met het plaatsen van de zonnepanelen slaan we twee vliegen in één klap: we dragen bij aan een schoner milieu en onze huurders besparen geld’, aldus Monique Boeijen, directeur van SWZ. In totaal hebben 225 woningen van SWZ zonnepanelen gekregen in 2016.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Erg leuk dat SWZ dit doet. Op de flat van de 22 woonappartementen in de Van der Laenstraat staan al jarenlang zonnepanelen. Alleen de algemene nutsvoorzieningen zijn er op aangesloten. Als bewoners zelf zijn we er niet op aangesloten. Waarom niet? De kosten van de omvormers, los van de infrastructuur aan kabels etc, wordt het te duur, aldus de SWZ. Fijn dat we zonnepanelen hebben, maar ik ben wel erg benieuwd hoeveel van de 225 woningen van de SWZ ook daadwerkelijk optimaal kunnen genieten van hun zonnepanelen. Echt bijdragen aan een schoner milieu doen we zo niet.


  ⚠️ Meld

 2. besparen huurders al snel tussen de ??60 en ??150 per jaar

  dus 100 p j gem.
  en de platen kosten voor gem. dak 2500,- ??

  😛


  ⚠️ Meld

 3. Een hogere duurzaamheids waarde betekent een hogere huur. Dus ga maar uit van een beperkte besparing van 50euro per maand en daar gaat dan nog de verhoogde huur vanaf. Als swz slim was geweest hadden ze alle daken gewoon er mee uitgerust of de mensen het nou willen of niet. Woningen zijn eigendom van swz en die kan er mee doen wat ze willen zolang het woon comfort niet aangetast word. Mensen die er dan gebruik van kunnen maken sluit je aan en de rest gaat in de pot van swz


  ⚠️ Meld

 4. Leuk en aardig deze berichtgeving. Ze vergeten echter te melden dat er ook een huursverhoging mee gepaard gaat. De besparing op jaarbasis is minimaal en het straatbeeld is geen gezicht. Bij mij tegenover lijkt het wel of ze tetris op het daken gespeeld hebben. Bij geen van alle woningen ligt het op gelijke manier (zelfde woningen).


  ⚠️ Meld

Reageer