Bomen Willemskade gekapt

Zwolle – Vanaf komende vrijdag 10 maart wordt een groot aantal bomen aan de Willemskade gekapt. Het gaat om de bomen die niet passen in de nieuwe inrichting van de Willemskade. Deze worden voorafgaand aan het broedseizoen verwijderd. Daar waar hinder voor het verkeer ontstaat, vinden de activiteiten buiten de spits plaats. De bomen die kunnen blijven staan, worden tijdens de uitvoering van de reconstructie voorzien van bescherming. Na afloop van de werkzaamheden worden op de heringerichte Willemskade nieuwe bomen aangeplant. Op 28 maart tussen 16:00 en 20:00 uur vindt een inloopbijeenkomst plaats over de uitvoering van het omvangrijke reconstructieproject voor bewoners en geinteresseerden in CityPost (Westerlaan 51).

willemskade.jpg 
Willemskade

Reconstructie Willemskade
Vanaf 18 april wordt de Willemskade, tussen de kruising met de Emmawijk en de Kamperweg geheel gereconstrueerd. Er wordt ruimte gemaakt voor een vrijliggende busbaan en de aansluiting voor de toekomstige busburg wordt gemaakt. Aannemingsmaatschappij van Gelder voert de werkzaamheden uit in opdracht van gemeente Zwolle. De werkzaamheden worden aan het einde van augustus afgerond.  

definitief_ontwerp_willemskadekopie.jpg 

Gastvrij
Tijdens de werkzaamheden aan de Willemskade, één van de grotere toegangswegen naar het centrum, blijft de Zwolse binnenstad gastvrij en bereikbaar. Bezoekers kiezen vanaf de snelweg bij voorkeur de afslag Zwolle Centrum. Vanaf Zwolle-Zuid blijft het mogelijk om het station te bereiken. Op www.zwolle.nl/willemskade  staat meer informatie over de uitvoering.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Bomen die niet passen in de inrichting???? De gemeente verzint allerlei smoezen om grote volwassen bomen te kappen (mooi brandhout) en dan weer van die armzalige sprietjes terug planten.
    Het groen in en om de stad wordt steeds minder.


    ⚠️ Meld

Reageer