Fraterhuis Academie over het moderne Turkije

Zwolle – Op zaterdag 18 maart verwelkomt de Fraterhuis Academie historicus Hans Luiten. Hij verzorgt een college over het hedendaagse Turkije. Dit college is in samenwerking met èn in aanwezigheid van huisdocent Jielis van Baalen.

hans_luiten.jpg 
Hans Luiten 

Turkije
In dit college staat het moderne Turkije centraal. Van het Ottomaanse rijk, in de 19e eeuw al "de zieke man van Europa" genoemd, bleef na de nederlaag in de Eerste Wereldoorlog weinig over. Op de puinhopen van dat rijk verrees echter een nieuwe, moderne republiek, onder leiding van Atatürk. Een republiek die onder president Erdogan snel van karakter verandert. Historicus Hans Luiten schreef samen met Sven de Graaf het boek Begrijp jij het Midden-Oosten nog? Hij is reisleider in Oezbekistan, Turkije en de Baltische Staten en docent Geschiedenis op de middelbare school. De ZwolsAmsterdamse journalist Jielis van Baalen was als gastdocent verbonden aan de Cairo University en is gespecialiseerd in de rol van film in de Arabische wereld

Praktisch
Zaterdag 18 maart van 11.00 tot 14.00 uur in Filmtheater Fraterhuis
De entreeprijs is € 15 regulier en € 10 voor Vrienden / studenten
Inclusief pauze met aangeklede koffie & thee, en een college-envelop

Fraterhuis Academie Celekwartier
De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college
te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle.
Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauze met aangeklede koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. De modernisering die Atat?rk daar bracht is legendarisch.
  Leuke annekdote daarover : Atat?rk zag niet zitten dat
  vrouwen gesluierd door het openbare leven moeten gaan.

  Hij ondernam verscheidene pogingen dat te verbieden. Had
  geen effect.

  Na enig ‘omdenken’ werd het verplicht. Voor prostituees…

  Einde sluier 🙂  ⚠️ Meld

Reageer