Kinderen proeven van twee culturen

Op zaterdag 1 december wordt er in Het Papenstraattheater geproefd van twee culturen. Na afloop van “Vreemde Grootmoeders”, een voorstelling gespeeld door Mostafa Benkerroum, zijn er Marokkaanse en Belgische hapjes, muziek, wierook en mintthee voor alle bezoekers. De voorstelling, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Mim El Messaoudi, vertelt het verhaal van een 10-jarige jongen uit een gemengd huwelijk. Hij reist voor het eerst met zijn familie naar Marokko en leert daar zijn Marokkaanse oma kennen, heel anders dan zijn Vlaamse oma.

Omdat de voorstelling over verschillende culturen gaat, wordt er na afloop geproefd van de beide culturen en besproken hoe het is om twee nationaliteiten te hebben. Vooral de kinderen mogen nu eens aan het woord in plaats van de tweede kamer.

Artikel delen:
Reacties 19
  1. Zie niet direct de relatie tussen kinderen die proeven van 2 culturen en sexuele integratie. Vind het echter een bijzonder interessant onderwerp; benieuwd naar vervolgplannen.

  2. Best heel knap hoe bepaalde figuren hier op een leuk initiatief zo lelijk kunnen reageren! Weet je als je niets positiefs of zinnigs hebt te melden, zeg dan niets. Valt me ook op dat het steeds dezelfden zijn! Beter ga je ergens anders je negativiteit spuien! 8)

Reageer