Berkum ontvangt nieuwe koploper WHC

Zwolle – Berkum neemt het zaterdag in eigen huis op tegen WHC, de kersverse koploper in de 1e Klasse D die de Zwollenaren vorige week met één puntje verschil van de eerste plek stootte. De thuisclub krijgt dus direct kans op revanche, maar weet dat ze aan WHC een lastige en bijzonder taaie tegenstander krijgt.

"WHC is mentaal erg sterk. Ze voetballen altijd met veel inzet en scoren vaak laat in een wedstrijd nog de beslissende goal," aldus Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. "Wij moeten ons eigen spel spelen, dan zullen we ook nu weer kansen krijgen. Alle randvoorwaarden voor een lekkere pot voetbal zijn aanwezig!" Maar één keer verloren
WHC had vorig jaar een moeizaam seizoen, waarin de nacompetitie maar nét werd ontlopen. Onder de nieuwe trainer Wiljan Mossing Holsteyn doet de ploeg het deze jaargang echter een stuk beter. WHC doet vanaf de start mee om de prijzen, verloor dit seizoen nog maar één keer en ging de laatste zes duels als winnaar van het veld. Opvallend was wel dat dat vaak met maar één goal verschil gebeurde.

Ook vorige week won WHC krap, want bij het tegen degradatie vechtende Hulzense Boys werd het slechts 0-1. Mede door goed keeperswerk van de thuisclub duurde het tot de blessuretijd van de eerste helft voor de Veluwenaren door Jonathan van Marle op voorsprong kwamen. Daar bleef het bij want WHC maakte het zich, volgens eigen zeggen, na rust onnodig lastig. Trainer Mossing Holsteyn drukte na afloop dan ook direct overmatig optimisme bij zijn spelers de kop in. "We voetballen na de winterstop absoluut niet goed," mopperde hij tegen dagblad De Stentor.

Koppositie overgenomen
Door die nipte winst nam WHC echter wél de eerste plaats in 1D over van Berkum, dat sinds half september koploper was maar niet in actie kwam in dit inhaalweekend. De Zwollenaren oefenden zaterdag tegen de kwakkelende hoofdklasser ASV Dronten en wonnen daar relatief simpel met 2-4. In het laatste competitieduel speelde Berkum thuis tegen Go-Ahead Kampen met 1-1 gelijk, en dat bleek een duur puntenverlies. Bij de eerste uitval kwam Go-Ahead op 0-1 en ondanks een groot aantal kansen kwam Berkum niet verder dan de gelijkmaker van Johnsen Bacuna.

Ook de wedstrijd van Berkum bij WHC eindigde in november in 1-1 en daar konden beide ploegen mee leven. Berkum kwam op voorsprong, maar was na afloop niet ontevreden omdat WHC overwicht had en veel kansen liet liggen. De Wezepers waren uiteindelijk opgelucht toen in blessuretijd een inzet van Bacuna achter de WHC-doellijn leek te zijn weggehaald, maar het doelpunt niet werd goedgekeurd.

Voor beide ploegen staat er zaterdag veel op het spel, ook omdat Bennekom, de nummer drie van 1D, op de loer ligt om van eventuele misstappen te profiteren. De wedstrijd Berkum-WHC wordt zaterdag geleid door scheidsrechter René Wijma uit Oosterwolde, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. En hoeveel is het geworden?

    En zijn er nog aanhoudingen verricht door de Politie ivm vernielingen op het sportpark van vv Berkum door die inteelt club uit Gelderland?

    😀


    Maak melding

Reacties zijn gesloten.