Librije behoudt Michelin drie sterren status

De Librije van Jonnie Boer in Zwolle en Oud Sluis in Sluis van topkok Sergio Herman blijven de enige Nederlandse restaurants met drie sterren. In ons land zijn tien tweesterrenrestaurants en 64 éénsterrenrestaurants.

De restaurants De Grië op Terschelling, Le Cirque (Den Haag), Wollerich (Sint-Oedenrode), Château St. Gerlach (Valkenburg), Mario Uva (Wijdewormer), Spandershoeve (Hilversum) en Vermeer (Amsterdam) raakten hun ster kwijt.

Amarone (Rotterdam), ’t Veerhuis (Wolphaartsdijk), De Fuik (Aalst), Basiliek (Harderwijk) en De Vlindertuin (Zuidlaren) kregen hun eerste ster. ’t Nonnetje in Harderwijk en De Herre Sewentien in Den Bosch kunnen een eerste ster verwachten omdat die door Michelin worden betiteld als ‘veelbelovende eerste ster’.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. @Wilbert
    Klopt, ze zijn daar al mee bezig en volgens mij komt dat in april op televisie. Gaat over het ombouwen van de gevangenis tot hotel. (dat heb ik in de krant gelezen)

  2. Die soap komt bij RTL4 ja, ik geloof voor of na Herman den Blijker op dinsdagavond. Slim voor de naamsbekendheid en vast interessant om te kijken.

Reageer