WRZV blijft goed meedoen in KNVB Hoofdklasse

Zwolle – Na een onnodige en misschien wel aan een zichzelf te verwijten nipte nederlaag tegen titelfavoriet IFC Donaci moest de WRZV aantreden in Dronten tegen ASVD. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen ging voor de WRZV met 4-5 verloren. Niettemin een belangrijke wedstrijd voor de Zwollenaren die volop in de race zijn voor plek drie in de eindstand.

De rode draad dit seizoen is voor de WRZV toch wel het creëren, maar vooral het missen van de kansen. Ook de slotminuten in een wedstrijd zijn en blijven een uitdaging om een zekere overwinning in veilige haven te loodsen. In Dronten was het eigenlijk niet veel anders. Na tien minuten wedstrijd nam de wrzv de leiding met 0-1 door een doelpunt uit een scrimmage van Mohammed Ali Pour Asli. Voordat de score was geopend had de WRZV al meerdere mogelijkheden om zeep geholpen en de keeper van ASVD continue op de goede plek. De ploeg uit Dronten probeerde het ook wel, maar wist niet echt door de Zwolse defensie te breken en dit leverde de nodige frustraties op en uiteindelijk een gele kaart.

De Zwollenaren wisten te profiteren van de overtal situatie en dat leverde een doelpunt op. Het was Dani Lohman die de bal hard onderin het doel schoot en de ASVD keeper kansloos liet. ASVD kwam in de 2e helft sterker uit de startblokken en probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Doelpogingen strandden op WRZV keeper Marcus Jan Schiere. Hij keepte weer een goede wedstrijd en helemaal tegen zijn oude club gebrand op een goed resultaat. Toch wist ASVD te scoren en later ook de gelijkmaker op het bord te zetten. Met nog slechts een paar minuten op de klok was het toch weer Dani Lohman die de winnende treffer voor zijn rekening bracht en de WRZV de 2-3 zege bezorgde. De laatste minuut was wederom spannend maar de Zwollenaren wisten nu wel stand te houden en de zege veilig te stellen. WRZV speelt maandag 13 maart de thuiswedstrijd in de WRZV hallen tegen directe concurrent Sporting Harderwijk. Aanvang wedstrijd is 19.45 uur.

Artikel delen:

Reageer