Kluun naar Cinema Cultura

Zwolle – Auteur Kluun komt op zondag 19 maart naar Waanders In de Broeren voor de eerste editie van Cinema Cultura. De auteur die vorige maand zijn nieuwe boek DJ presenteerde komt voor een exclusief optreden naar Zwolle en vertelt over zijn boek en het thema hiervan. De bestseller auteur staat met ‘DJ’ in de top 3 en zowel boek als film hebben verwante thema’s zoals de eenzaamheid en de achterkant van roem.

kluun_omslag.jpg 

DJ is het nieuwe boek van Kluun. Dit boek gaat over de DJ Thor die een exorbitant leven heeft en de toppen van de roem leert kennen, maar ook de dalen. Het boek sluit naadloos aan bij de film Lost in Translation en de muziek tijdens Cinema Cultura bij Waanders In de Broeren.

De filmklassieker Lost in Translation is van Sofia Coppola met Hollywoodsterren Scarlett Johansson en Bill Murray. In deze tragikomedie ontmoeten hoofdrolspelers Bob en Charlotte elkaar in een hotel in Tokio. Beiden voelen zich verloren en eenzaam, maar vinden elkaar in een ontroerende vriendschap. Met de komst van Kluun is het hele programma van de eerste editie van Cinema Cultura bekend. Eerder werd al aangekondigd dat Jan Vayne samen met Sjoukje Hoogma de muziek verzorgd.

Over Kluun
Raymond van de Klundert (1964), kortweg Kluun, werkte jarenlang als strateeg in de reclamewereld. In 2003 debuteerde hij met Komt een vrouw bij de dokter (1,2 miljoen exemplaren verkocht, in 30 landen vertaald), gevolgd door De Weduwnaar (half miljoen verkochte exemplaren) in 2006. Tussendoor schreef Kluun Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! (2004) en richtte hij NIghtWriters op. Zijn columns werden gebundeld in Klunen (2008). In 2009 werd Komt een vrouw bij de dokter verfilmd met in de hoofdrol Carice van Houten. Begin 2011 verscheen Haantjes. In 2013 verscheen het vervolg op Klunen: Klunen 2. In 2017 verscheen DJ.

Over Cinema Cultura
Cinema Cultura is een nieuw evenement waarbij de vertoning van filmklassieker Lost in Translation wordt verlevendigd met realtime eten of drinken met de hoofdrolspelers in de film. Daarnaast vormt de film het thema voor Jan Vayne en Sjoukje Hoogma om een aantal songs uit te voeren voor en na de film. De schrijver Kluun leidt het evenement in.

Waanders In de Broeren is het thuis van de eerste editie van Cinema Cultura. Tijdens het evenement wordt de brug geslagen tussen verschillende vormen van entertainment. Het is cultuurbeleving in optima forma. Zien, horen, proeven en genieten van top-entertainment en de vertaling daarvan op het gebied van literatuur en muziek. Live meedrinken of -eten met de hoofdrolspelers geeft een extra dimensie en maakt de film letterlijk een beleving.

Datum: zondag 19 maart 2017
Tijd: 16.00 uur
Entree: € 34, –

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer