Duyvenkamp winnaar Grote Zwolse Verkeersquiz

Zwolle – Basisschool De Duyvenkamp heeft donderdag 9 maart de Grote Zwolse Verkeersquiz 2017 gewonnen. Luuk Mulder en Marlieke Nijboer hebben namens hun school de Zwolse wisselbeker in de wacht gesleept. Deze ontvingen zij uit handen van Filip van As, wethouder Verkeer en Vervoer.

winnaars_de_grote_zwolse_verkeersquiz_2017.jpg

De Verkeersquiz werd gehouden in schouwburg Odeon onder leiding van Klaas van Kruistum, bekend van tv-programma Zapplive en ‘Wie is de mol?’. Na verschillende rondes versloeg uiteindelijk De Duyvenkamp -met een grote overwinning van 23 punten- De Ichthus de winnaar van vorig jaar met 11 punten. En de derde winnaar is De Ark met 10 punten. De Koninging Emmaschool is de vierde geworden. De prijs voor het mooiste spandoek ging naar basisschool De Octopus. Alle aanwezige kinderen in de zaal zijn tevens winnaars. Zij hebben in de voorrondes al laten zien dat zij een beter inzicht in- en kennis van het verkeer hebben, daarom kregen zij van de wethouder Van As een medaille.

De strijd begon met de voorrondes waaraan 27 Zwolse scholen met in totaal 972 leerlingen deelnamen. Tien scholen mochten vervolgens meespelen in de halve finales. Van elke school speelden de twee beste leerlingen mee. De tien scholen die de vragen in de voorronde het beste hebben gemaakt en de finalerondes op 9 maart mochten spelen, zijn: De Ichthus, De Wilgenburg, De Duyvencamp, De Campherbeek, De koningin Emmaschool, Het Saffier, De Werkschuit, De Octopus, De Ark en de Oosterenk. Klasgenoten moedigden ze aan met zelfgemaakte spandoeken. Leerlingen van De Duyvenkamp bleken de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht te hebben.

Zwolle won in 2016 de Nationale Verkeersveiligheidsprijs. De gemeente werkt al sinds de jaren ’70 aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en ook aan de fietsveiligheid. De gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, juist ook omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Door van de verkeerslessen een wedstrijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Ze willen immers graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden. De Grote Zwolse Verkeersquiz is dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door de gemeente Zwolle en Tref-ik verkeersadvies en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Hey anoniem figuur

    Als dit volgens jou nepnieuws is, waarom lees je het en reageer je erop? Afgewezen door de redactie?


    ⚠️ Meld

Reageer