“Help een gehandicapt kind op het paard!”

Zwolle – In de week van 13 april 2017 wordt er in Zwolle door de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost (VPGO) gebruikte kleding ingezameld ten behoeve van het paardrijden voor gehandicapten. Bij VPGO zijn 12 stichtingen in Overijssel aangesloten. Van 23 tot en met 31 maart wordt de bekende, witte inzamelzak bezorgd. Hierin kan men oude kleding en textiel doen. Ook gordijnen, beddengoed en gebruikte schoenen zijn zeer welkom. De gevulde zak dient op de datum, die op de zak staat vermeld, buiten te worden gezet.

De opbrengst uit deze inzameling komt onder anderen ten goede aan Stichting Paardrijden Gehandicapten in Zwolle. De twaalf aangesloten stichtingen hebben veel belang bij deze inzamelactie. Door de opbrengst is men in staat het financieel mogelijk te maken dat gehandicapte ruiters en amazones kunnen paardrijden. Want er zijn immers extra investeringen noodzakelijk om dit mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan tilliften voor rolstoelers. Mede door de stijgende exploitatiekosten van maneges, de verlaagde subsidies en de geringe draagkracht van ruiters, is de stichting erg afhankelijk van de inkomsten van de kledingacties.

Paardrijden voor gehandicapten is niet alleen een sport en vrijetijdsbesteding, maar ook een vorm van therapie. Naast het plezier dat velen eraan beleven is het voor veel gehandicapten belangrijk dat zij lichamelijk actief blijven. Paardrijden wil ook zeggen: concentreren van en reageren met je hele lichaam. Paardrijden trekt de aandacht van het eigen probleem en richt zich op anderen en dieren, vaak resulterend in grote vriendschap met paard en pony.

Op de inzamelzak is het telefoonnummer van de organisatie vermeld, indien men meer informatie wenst. Na afloop van de inzameling wordt het resultaat van de inzameling schriftelijk medegedeeld. De totale opbrengst wordt over de twaalf aangesloten stichtingen verdeeld. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer Spronk via kledinginzameling@vpgo.nl (link sends e-mail) of telefoonnummer 053-4339690.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Als ’t mag hier 😉 zou ik deelname aan deze actie van harte
  willen aanbevelen.
  ’t nieuwsbericht is helemaal goed en klopt precies!

  Let op, ’t gaat hierom: ‘Paardrijden voor gehandicapten is niet alleen een sport en vrijetijdsbesteding, maar ook een vorm van therapie. Naast het plezier dat velen eraan beleven is het voor veel gehandicapten belangrijk dat zij lichamelijk actief blijven. Paardrijden wil ook zeggen: concentreren van en reageren met je hele lichaam. Paardrijden trekt de aandacht van het eigen probleem en richt zich op anderen en dieren, vaak resulterend in grote vriendschap met paard en pony. ‘

  Jeroen Dubbeldam is groots ambassadeur daarvoor.

  Ik weet uit ervaring dat ’t klopt wat dit nieuws vermeldt.  ⚠️ Meld

Reageer