Voorkom financieel misbruik of uitbuiting

Zwolle – Wat doe je als er vermoedens zijn van ouderenmishandeling of financiële uitbuiting? Naar schatting zijn ongeveer dertigduizend ouderen jaarlijks het slachtoffer van financieel misbruik of financiële uitbuiting. Financieel misbruik is het ongepast gebruik van bezittingen van een oudere. Er zijn verschillende vormen van financiële uitbuiting zoals het wegnemen van geld, sieraden en goederen, de verkoop van eigendommen, misbruik van machtigingen, kopen op naam van een slachtoffer, gedwongen testamentwijziging, financieel kort houden en misbruik van rekeningen.

Je kunt in een dergelijk geval 24 uur per dag terecht bij Veilig Thuis IJsselland via telefoonnummer 0800 2000. Je kunt met hen contact opnemen voor jezelf als slachtoffer, pleger of getuige. Maar ook als je denkt dat een ander (misschien) slachtoffer, pleger of getuige is. Tevens kun je bij Veilig Thuis terecht voor ondersteuning middels advies en informatie.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Laat me niet lachen!
  Mijn bejaarde vader is 50.000 euro lichter gemaakt door een “dame”.

  Veilig thuis bellen? Helpt helemaal niets, Politie, ook niet.
  Zolang iemand niet onder bewind staat kan je niets doen.



  ⚠️ Meld

 2. Iemand die dementerend is kan je (met zeer veel moeite) onder bewind laten verklaren door de kantonrechter.

  Alleen dan kan je als bewindvoerder het misbruik stoppen door de geldkraan dicht te draaien.
  Zo lang iemand “wilsbekwaam” (maar toch aan het dementeren is) is en zich laat uitbuiten kan niemand er iets tegen doen.



  ⚠️ Meld

 3. over het algemeen zijn de bewindvoerders niet te bvetrouwen.
  ik zag laatst een programma over de deurwaarder en daar waren ze niet mals


  ⚠️ Meld

Reageer