Kom Erbij dinerbon

Zwolle – Resto VanHarte gaat door met het verstrekken van dinerbonnen aan senioren. Met een bon kan een bezoeker een aspirant-bezoeker gratis meenemen naar de sociale eettafel.

resto_van_harte.jpg

Resto VanHarte Zwolle ontving afgelopen jaar voor de introductie van de ‘Kom Erbij dinerbon’ een donatie van 1.500 euro van het Zwolse fonds De Gasthuizen. "We kennen allemaal wel iemand, een buurman, buurvrouw of kennis, waarvoor we het fijn zouden vinden als die er eens lekker ‘uit’ kon", vertelt Henk Kuipers van Resto VanHarte Zwolle. "Om die mensen – vaak senioren – over de drempel te helpen, hebben we de Kom Erbij dinerbon geïntroduceerd. Via onze diners in wijkcentrum De Enk – elke maandag en woensdag – maken we verbondenheid en sociale contacten makkelijker. En daar is behoefte aan; zo’n honderd mensen hebben in Zwolle in het laatste kwartaal van 2016 gebruik gemaakt van de dinerbonnen."

Een mooi voorbeeld vindt hij de mevrouw in een scootmobiel die dankzij zo’n dinertje vrienden is geworden met een vitale veertiger. "Dit is een schoolvoorbeeld van welke mooie verbanden er via Resto VanHarte kunnen ontstaan." Iedereen is welkom bij Resto VanHarte Zwolle, elke maandag en woensdag om 18.00 uur in wijkcentrum De Enk, Enkstraat 67 in Assendorp. Wie mee wil eten, dient te reserveren via www.restovanharte.nl of 0900 900 3030. Resto VanHarte Zwolle kreeg de toekenning van De Gasthuizen na het indienen van een officiële aanvraag. De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:

Reageer