Leerlingen Landstede in actie tijdens NL Doet

Zwolle – Zes leerlingen die de opleiding voor directiesecretaresse volgen aan de MBO Landstede uit Zwolle hebben vrijdag 10 maart de handen uit de mouwen gestoken tijdens de landelijke vrijwilligersdag NL Doet.

dsc02989_kopie.jpg 
foto Marco Havers

Voor het tweede achtereenvolgende jaar nam het museum deel aan NL Doet. Vorig jaar werden enkele afdelingen in het museum voorzien van een nieuwe lik verf. En ook dit jaar werd de kwast en verfrollers gehanteerd. Het plafond op de afdelingen waar het verhaal verteld wordt van het begin van het Schrift en de papierschepperij werd door de leerlingen gesaust. De balie bij de entree werd geschuurd en geverfd in een frisse grijze kleur.

dsc03032_kopie.jpg  

Ilona, Carmen, Ezhra, Judith, Lynn en Isa werden deze dag door de vrijwilligers van het museum die deze dag georganiseerd hadden in de watten gelegd. Voor tussen de middag een complete lunch en voor de rest van de dag koffie, thee, frisdrank, fruit en snoep zoveel ze maar wilden.

Van NL Doet kregen de leerlingen een kortingsbon voor de bouwmarkt. Ook deze editie van NL Doet is voor het Drukkerijmuseum weer zeer geslaagd te noemen. Het bestuur en de vrijwilligers van het Drukkerijmuseum Meppel bedanken de zes jonge studentes voor hun inzet deze dag !

 

Artikel delen:

Reageer