Talent op podium bij Open Ton

Zwolle – Afgelopen vrijdagavond vond alweer de tweede editie plaats van de ‘Open Ton’ in de Nieuwe Berton. Een geweldig initiatief om talent een open podium te bieden om zich te laten zien én horen. Dat Zwolle bruist van talent is inmiddels geen geheim, gezien de diverse optredens waarmee het publiek zichtbaar vermaakt werd.

img_5161.jpg
Ingezonden foto 

Zo stonden Marja Sleegers en Pieters Leendertse als talentvolle singer-songwriter’s op het podium. Met vooral nederlandstalige teksten, goede stem en uitstekend gitaarspel, wisten zij het publiek te boeien. Ook Harry Hol, woonachtig in Kampen, amuseerde de talrijke aanwezigen als stand-up comedian met zeer gevatte grappen. Uiteraard ontsprong ‘Zwolle’ hierbij de dans niet. Een uniek project is wel de ‘New Challence Let’s Play’ uit Zwolle, ontstaan in de wijk Assendorp. Dit muzikale gezelschap, gaf vrijdagavond eveneens acte de présence. Met het ten gehore brengen van enkele bekende covers lieten zij zich van hun beste kant zien. 

Naast bestaand materiaal schrijven en spelen zij ook eigen nummers. Zo bracht de 13-jarige Lois Hartemink voor de eerste keer haar gevoelige ‘Whose Listening’ ten gehore. Dit nummer zal zij op 25 maart a.s. wederom ten gehore brengen tijdens de voorronde van de 27e editie van de Kunstbende in Hedon. Hierbij zullen eveneens veel jonge Overijsselse talenten het podium betreden. Het was uiteindelijk een geslaagde avond die op een enthousiaste en professionele wijze gepresenteerd werd door wethouder René de Heer. Ook hij deed nog een flinke duit in het zakje door de avond af te sluiten met het bekende nummer ‘de Mallemolen van het Leven’, bekend van Heddy Lester. De derde derde editie van de ‘Open Ton’ staat intussen weer gepland op vrijdag 7 april a.s. Zij die graag van dit podium gebruik willen maken kunnen zich echter nog steeds aanmelden. Dat kan via het volgende telefoonnummer: 038-4660011 of email: info@bierton.nl.

Artikel delen:

Reageer