Berkum weer koploper na winst op WHC

Zwolle – Berkum heeft de ‘kraker’ tegen WHC met 3-2 gewonnen en pakte daarmee de koppositie in de 1e Klasse D terug. De Zwollenaren kwamen twee keer op achterstand, maar vochten zich knap terug en stapten uiteindelijk verdiend als winnaar van het veld.

"We hebben veerkracht en beleving getoond vandaag," vond Berkum-trainer Arno Hoekstra.."Ik ben dik tevreden over mijn ploeg, we zijn op een mooie manier terug aan kop gekomen." Zijn collega Wiljan Mossing Holsteyn constateerde dat zijn ploeg het goed deed, maar uiteindelijk toch tekort kwam. "Berkum was individueel over de hele linie vaardiger. Door fouten en verkeerde keuzes kwamen we van 1-2 op 3-2."

De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen Berkum al een forse domper te verwerken kreeg. Jonathan van Marle ontsnapte over links aan de buitenspelval en zijn voorzet leverde een niet te missen kans op voor Carlos Lopes Macedo: 0-1. In de 25e minuut leken de bezoekers zelfs verder afstand te nemen toen Vincent Oosterkamp een vrije trap fraai langs het Zwolse muurtje krulde, maar Berkum-doelman Dominic van Hoof tikte de bal met zijn vingertoppen uit de benedenhoek. Tien minuten later kwam de thuisclub goed terug. Johnsen Bacuna leek te stranden in het Wezeper strafschopgebied maar goochelde zich toch vrij en bereikte collega-spits Chris van der Meulen. Die wist wel raad met die mogelijkheid en schoot de 1-1 binnen. Vlak voor rust ging Berkum echter verdedigend in de fout, waardoor Jelle Post alleen op het Zwolse doel af kon. Toen hij de bal tussen de benen van keeper Van Hoof door tikte betekende dat opnieuw een achterstand voor de thuisclub: 1-2. Berkum knokte zich echter opnieuw knap terug, want in blessuretijd van het eerste bedrijf kopte de veel te vrij gelaten verdediger Jason Huisman uit een corner alsnog de 2-2 binnen. Na rust drukte Berkum meer zijn stempel op de wedstrijd. Chris van der Meulen zag al direct een hard schot net over vliegen en even later moest keeper Jasper Kuiper al zijn talenten aanspreken bij een inzet van Youp Kok. Na krap een uur kwam de verdiende voorsprong echter toch. Bacuna, aangespeeld door Ruud Wellenberg, stuurde zijn tegenstander fraai het bos in en schoot schitterend de 3-2 op het scorebord. WHC liet daarna enkele kansen liggen om weer langszij te komen, maar Berkum verzuimde aan de andere kant om verder weg te lopen. Toen Berkum, na de tweede gele kaart voor Jorben Nieuwenhuis, de laatste zes minuten met 10 man verder moest probeerde WHC met een slotoffensief nog een punt uit het vuur te slepen, maar verder dan direct geretourneerde lange halen kwamen de Veluwenaren niet. Omdat ook concurrent Bennekom deze dag punten liet liggen betekende dat Berkum in 1D nu een klein gaatje heeft geslagen ten opzichte van de achtervolgers.

Eindstand: 3-2 (2-2)
Scheidsrechter: René Wijma
Doelpunten: 14. Carlos Lopes Macedo (0-1), 36. Chris van der Meulen (1-1), 41. Jelle Post (1-2), 45+1. Jason Huisman (2-2), 57. Johnsen Bacuna (3-2)
Gele kaarten: Dennis Horstman (Berkum), Carlos Lopes Macedo (WHC)
Rode kaart: Jorben Nieuwenhuis (Berkum, 2 x geel)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen (82. Frank Hoolsema), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (67. Jeroen van Brummen), Youp Kok (72. Ricardo Kuijer)
Opstelling WHC: Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Taco Reijnen, Vincent Oosterkamp, Jasper van der Stouw, Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Carlos Lopes Macedo, Patrick Fijn (80. Özhan Kardag), Mitchel Dijkhof, Jelle Post (87. Mark van Petersen)

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Wel jammer weer dat de sfeeractie door de jongeren uit Berkum is verpest door de domineeszoon vd Veer.De supporters uit Wezep mochten vuurwerk en fakkels afsteken maar de boys uit Berkum werden gelijk door deze man die denkt dat hij de hele vereniging kan besturen aangepakt.


  Maak melding

 2. @toeschouwer wat is je punt. Dat meneer de zoon van een dominee is of dat hij de leden van de club waarvan hij in het bestuur zit op de regels wijst.


  Maak melding

 3. Is er nog wel een gezond broodje genuttigd en een wortelsapje in de gezellige graftombe van Beeerkum?Is de boel al geschilderd of zijn het nog steeds de whc kleuren op het sportpark?


  Maak melding

 4. Ik heb 11 houten klaazen gezien en die wens ik volgend seizoen heel veel sterkte in een nieuw seizoen in 1D. ūüėÄ
  Wel eerlijk dat de trainer van WHC Wezup eerlijk toegaf dat de thuisploeg op alle posities technisch betere voetballers heeft. Netjes.


  Maak melding

 5. Het was nog lang gezellig alievanh, beter geregeld dan woensdag bij jouw cluppie, waar je 20 min moest wachten op een bakkie koffie.
  En @Postma, heerlijk genoten van een frikandel speciaal en patatje met.
  En idd dhr. Vt Veer handelt naar club- en voetbalbond regels. Verdiend dus meer respect dan dit trolgedrag


  Maak melding

 6. Ik mis veel blauwe verf waar is dat gebleven bij Berkum soms?
  Jaa als je altijd een grote bek hebt op het internet dan kun je een keer wat verwachten dat dan wel weer.


  Maak melding

 7. zij die bezittingen van anderen besmeuren en met verf bespuiten en o.a. ruiten ingooien met de bedoeling kleur te bekennen kunnen hun borst nat maken ze staan allemaal keurig op de bewakingscamera, dus wordt vervolgd .
  typisch veluwe  Maak melding

 8. Zo dat nare volk uit wéézupp weet ook weer waar het staat. Nog maar iets meer geld er tegenaan gooien voor volgend seizoen:D:D


  Maak melding

 9. berkum wat een club.als je alle wezepers weg haalde daar bij die wedstriid bleven er 50 volwassenen over en 150 schreeuwende kinderen


  Maak melding

 10. Verdiende overwinning voor Berkum. Een raadsel hoe dit WHC al zoveel punten heeft gepakt. Wel een trieste zaak dat een stel hersenlozen uit Wezep op vrijdagavond de vrijwilligers van Berkum weer met een hoop ellende opzadelen. Puur Vandalisme. En sommigen vinden dit schijnbaar heel erg leuk. Dat is het nivo van een gemiddelde Wezeper. Deze van binnenuit nog verdeelde club heeft zich nergens nog publiekelijk gedistantieerd van deze daad. Mooi dat alleen daarom al de drie punten in Berkum zijn achter gebleven.


  Maak melding

 11. Ik hoop dat de boefjes die dit op hun geweten hebben een strafblad krijgen. Dan kunnen ze alleen nog maar stratenmaker worden. Hun verdiende loon en zo houdt de inteelt zich daar in stand.


  Maak melding

 12. ach ja kan gebeuren dat berkum .. veel meer geluk dan wijsheid had
  dure punten maar ….
  klein gaatje maar hoor het is nog niet beslist .
  8)


  Maak melding

 13. hr draaijer nu snap ik waarom berkum zoveel punten heeft ze trappen en schoppen gewoon elke tegenstander het veld af en zelf als klein kind steeds op het veld gaan liggen om steeds maar weer tijdwinst tehalen


  Maak melding

 14. @tja, 150 schreeuwende kinderen en 50 volwassenen?
  Ondere welke categorie val jij dan? slechte verliezer.
  Schoppen en trappen? Ja dat klopt, maar wel tegen de bal, die Veluwse kleitrappers schoffelde vanaf het begin er maar wat op los, die 10 van jullie had ik er de eerste helft al afgestuurd.
  Maar het is wel duidelijk, als je meer bezig bent met je tegenstander dan met de bal, tja………dan verlies je gewoon he.
  DIK VERDIENT GEWONNEN!!!!!! en jullie……….veel succes volgend seizoen in 1D.


  Maak melding

 15. Volgende week komen we de schade herstellen en schilderen we de hele toko blauw inclusief dat koffiehok met dat slootwater.Doelpalen ook blauw of die wit zeg het maar?8)8)


  Maak melding

 16. Maar draaikeutel Bij Berkum zijn ze net zo verdeeld als bij Whc.
  Sinds de 3 van Breda aan de macht zijn wordt alles naar hun hand gezet en alleen naar selectie elftallen gekeken en verder intereseert het ze niks.  Maak melding

 17. Gelukkig, Abe plakt en knipt ook mee. Eerder gevraagd om uitleg, maar dat komt nooit. Het lijkt me een populist met calimerogedrag.
  Kortom, kom met feiten of stop eens met dat sneue zwartmaken van personen.


  Maak melding

 18. Als ik Wout Ramaker moet geloven was dit ook nog een van de beste wedstrijden van WHC van de afgelopen weken. Hoe slecht waren al die andere wedstrijden dan wel niet van WHC?

  Vorige week nog met mazzel gewonnen op kunstgras van een degradatiekandidaat maar vv Berkum is natuurlijk heel andere koek.

  De Berkummers zijn niet voor niets al 16 maanden ongeslagen in de 1D. Dit elftal heeft geen versterking nodig om hoge ogen te gooien in de Hoofdklasse.  Maak melding

 19. Er was ook ingebroken in de kantine,ze hebben al de gezonde broodjes en kannen wortelsap meegenomen naar Wezep zo lekker en populair zijn die.Ik had graag gezond broodje gegeten want ik hoorde zulke goede verhalen over dit berkumbroodje maar helaas alle stratenmakers hadden zondag gezonde broodjes als ontbijt.Jammer :o:o:-*:P


  Maak melding

 20. Wat een gezanik van die Berkummers over wat verf. In een recent verleden deden zij hetzelfde bij Be Quick waar de avond voor de wedstrijd de doelpalen ook zwart waren geverfd. Om van de grote verfletters BERKUM op een bakstenen muur maar niet te spreken.
  Ook bij Be Quick hebben vrijwilligers de handen vol gehad om alles weer op te knappen. Krokodillentranen huilen ze daar in dat dorp.


  Maak melding

 21. WHC door de plee en neem die smurfenkindertjes ook maar weer mee. Klein dorp tegen de grote stad komt de aankomende seizoenen niet meer voor.


  Maak melding

 22. De afgelopen paar jaar is er veel veranderd in ons clubhuis en dit meestal ten goede van jullie. Zo zijn we langer open en ook de keuken sluit later

  Er is een grotere en betere TV ge√Įnstalleerd waarop o.a ook FOX Sport te volgen is. De gezonde kantine is ge√Įntroduceerd en loopt goed. De sfeer is door deze aanpassingen een stuk beter geworden.

  Nu komt er een tijd dat we iets kritischer gaan worden en de puntjes op de √Į gaan zetten.

  Geen pizza meer eten in het clubhuis

  We houden elke zaterdag de keuken open tot ca. 19:30 uur, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om een hapje te eten. Oók de spelers die de laatste thuiswedstrijd om 16:30 uur spelen. Daardoor hebben we besloten om het nuttigen in het clubhuis van eten bij derden besteld (pizza??s, shoarma etc.) niet meer toe te staan. Bij het organiseren van een buffet voor een elftal of voor alle elftallen geldt dat dit enkel mogelijk is in overleg met de BG Clubhuis.

  Geen krat bier meer in de kleedkamer

  Het nuttigen van alcohol in de kleedkamers is ten strengste verboden. Bij overtreding kan de VV Berkum haar schenkvergunning kwijtraken en zowel de Bestuursgroep Clubhuis (BG Clubhuis), als het Algemeen bestuur (AB) zijn hiervoor hoofdelijk aansprakelijk.

  Herintroductie verjaardagsrondje

  Voor het verjaardagsrondje heeft het AB een alternatief bedacht met de volgende spelregels.

  Jarige kan eenmalig in de kantine 20 consumpties en 20 hapjes (bitterballen of minisnacks) bestellen voor ?? 20,-

  Jarige dient dit binnen 3 maanden na zijn/haar verjaardag “af te nemen”. Leidend is de geboortedatum op de lidmaatschapskaart, zorg dus dat je die dan bij je hebt.

  Lidmaatschapskaart wordt door barpersoneel gekenmerkt

  Het gaat om een 1?? rondje, vroeg op de middag/avond. Dus men kan niet om 22.00 uur nog een arrangement afnemen.

  Deze regeling is met terugwerkende kracht, dus iemand die geboren is in de maanden juli t/m december kan tot 1 april nog gebruik maken van deze regeling.

  Niet zo maar achter de bar

  De avonden lopen over het algemeen qua bezetting en qua verantwoordelijken steeds beter achter de bar en in de keuken. Echter we zien nog steeds te vaak dat er mensen achter de bar komen die hier niets te zoeken hebben, met als gevolg dat het overzicht verdwijnt. Oók gaan we wat strenger zijn in het (al dan niet geregistreerde) eigen verbruik van de vrijwilligers. De avondverantwoordelijken zullen dan ook hier nog nadrukkelijker op gaan sturen.

  Het wordt steeds gezelliger daar in die graftombe van Berkum.
  Sinds dat nieuwe bestuur er zit wordt de boel aardig naar hun hand gezet en niemand die dat doorheeft.
  Ach als de gezonde broodjes maar blijven dat is het belangrijkste.
  Misschien dat de domineeszoon wel op zondag een kerkdienst kan organiseren incl wortelsapje.


  Maak melding

 23. Zoals ook abe gevraagd (sterk het idee dat toeschouwer dezelfde troller is), leg nou eens echt uit wat je probleem is?
  Ik vind alles duidelijk en logisch, tot de laatste alinea waar de mening gegeven wordt en zéér vervelend (weer) op de man gespeeld wordt.
  Ben je masochistisch of zo, je hóeft niet naar Berkum hoor, liever niet zelfs.  Maak melding

 24. Zeg patient wil jij mij hier buiten laten,dat jij nou masochistisch bent bij je vriend dat moet jezelf weten maar dat hoef ik niet te weten.


  Maak melding

 25. Typische reactie weer Abe, maar voel me niet aangesproken, als je een naam al niet eens over kan nemen…..
  Hoop dat je een puber bent, anders wordt het alleen maar sneuer.

  Wacht nog steeds op een reactie naar aanleiding van jouw bericht 12 maart 13:31 uur.
  Misschien, heel misschien kom je met feiten op tafel die mij van gedachten doen veranderen over Berkum.
  Dus als je man en paard, in wollige bewoordingen, noemt, moet je ook redenen geven waarom dat zo is. En dan wel redenen die te checken zijn.
  Zo niet, stoppen met dat irritante, niets toevoegende getrol!


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.