Stadsderby WVF-Be Quick’28 eindigt onbeslist

Zwolle – Binnen de spelersgroep van WVF was voorafgaand aan de belangrijke thuiswedstrijd tegen stadgenoot Be Quick’28 een gezonde en sterkere spanning te voelen dan anders.

Het belang van deze wedstrijd was dan ook niet alleen de punten of de eer, maar meer het binnen halen van de 3 punten, om zo uit de onderste regionen van de ranglijst weg te blijven. Een belangrijke 6-punten wedstrijd, waarbij WVF na afloop het meest tevreden kon zijn met de puntendeling. WVF begon de wedstrijd met enkele wijzigingen ten opzichte van de vorige week; centraal in de verdediging keerde Robbert Jan Stals terug, hierdoor schoof tweevoudig doelpuntenmaker van vorige week Martijn Ruijsch door naar de aanvallende middenveldpositie. Marc Peppelenbos verving de geblesseerde Michel Koning en Marc van de Vegte speelde naast Brend Mellema in de spits.

WVF probeerde vanaf het begin van de wedstrijd door middel van het leveren van veel strijd, goed in de wedstrijd te komen, een keer niet op achterstand komen leek het devies. Het eerste kwartier leverde dat een licht overwicht op, zonder dat Be Quick echt in de problemen kwam. Na 16 minuten volgde plotseling uit het niets het hoogtepunt van de eerste helft. Spits Sertac Yilmaz krijgt de bal op 20 meter van het doel aangespeeld, bedenkt zich niet en jaagt de bal als een streep in de verre kruising. Het feit dat de bal in de winkelhaak blijft hangen, geeft aan hoe strak hij de kruising in ging, een briljante goal. Maar 5 minuten later wordt de stand alweer in evenwicht gebracht als over links een aanval wordt opgezet door de thuisclub, de bal in twee keer het doelgebied ingebracht wordt en Marc van de Vegte alert reageert, zijn verdediger en de keeper te snel af is en de gelijkmaker binnen prikt. In het verdere verloop van de eerste helft valt vooral op dat er veel strijd wordt geleverd, dat de scheidsrechter van dienst veel door laat spelen, ook als er duidelijke overtredingen worden gemaakt en dat WVF via Ruijsch wellicht een penaltie had moeten krijgen. Als Be Quick’28 gevaarlijk wordt, gaat het opvallend vaak over links, waar de snelle en behendige Aarten zijn tegenstander Kristian Bril vaak te snel af is. Omdat er in balbezit ook vaak dingen mis gaan over de rechterflank, besluit het trainersduo van WVF in de rust in te grijpen. Met het doel meer grip op de wedstrijd te krijgen wordt Bril wordt vervangen door jeugdspeler Sieme Ten Broeke, die naast aanvoerder Reijnen centraal achterin gaat spelen. Stals schuift naar de rechtsbackpositie.

In de tweede helft valt op dat de nieuwkomer centraal achterin kwalitatief behoorlijk wat toevoegt, met zijn inzicht en mooie traptechniek. Na een goed begin van de tweede helft, neemt Be Quick’28 steeds meer het initiatief, WVF loopt teveel achteruit en is aanvallend nog steeds niet overtuigend. Als ook Be Quick’28 weer wat terugzakt, volgt er toch weer een moment van onoplettendheid bij de thuisclub. Over de rechterkant wordt een aanval opgezet en de voor de goal de vrijgekomen Yordi Veldman kan zomaar de 1-2 binnenschieten. WVF, dat naar aanleiding van de laatste twee thuiswedstrijden een specialist aan het worden is in het terugkomen van achterstand, recht nog maar eens de rug en gaat opportunistischer spelen. Peter van de Streek wordt ingebracht, evenals Patrick Koning. 5 minuten voor tijd volgt de beloning als een diepe bal van van de Vegte goed verlengd wordt door Ruijsch en van de Streek vanuit een lastige hoek mooi de gelijkmaker binnenvolleert: 2-2. Door deze late gelijkmaker komt de over de hele wedstrijd bekeken terechte eindstand op het bord, waarmee WVF gezien het wedstrijdverloop en de stand op de ranglijst het meest tevreden kan zijn.

Karakteristieken:
WVF – Be Quick’28 2-2 (1-1)
16. Yilmaz 0-1; 21. Van de Vegte 1-1; 76. Veldman 1-2; 85. Van de Streek 2-2

Opstelling WVF: Te Wiele; Bril (46. Ten Broeke), Stals, Reijnen, Donker; Bezembinder (64. Patrick Koning), Mulder, Peppelenbos (70. Van de Streek), Ruijsch; Mellema en van de Vegte

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer