Eerste helft breekt Zwolle op in Tilburg

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om voor de vierde keer op rij te winnen op bezoek bij Willem II. Het wordt na een matige eerste helft van Zwolle uiteindelijk 2-0 door doelpunten van Erik Falkenburg en Thom Haye. ,,We misten in de eerste helft de echte wil om te winnen", baalt doelman Mickey van der Hart.

Zwolle kende een zware eerste helft in Tilburg. Willem II was op alle fronten de betere. Doelman Mickey van der Hart moest al snel ingrijpen op pogingen van onder meer Obbi Oulare en Jordy Croux. Halverwege de eerste helft moest hij het antwoord schuldig blijven op de inzet van Erik Falkenburg. Uit een ingooi van Guus Joppen kon Van der Hart in eerste instantie de bal nog tegenhouden, maar de poging van Falkenburg was hem te machtig. Niet lang daarna was er een gevalletje doellijntechnologie. Ouasim Bouy redde spectaculair met een omhaal de bal voor de doellijn, nadat Falkenburg de bal richting het doel kopte. Tenminste, dat was het oordeel van scheidsrechter Kuipers. Maar honderd procent zeker wist niemand het. Trainer Ron Jans was in ieder geval dermate ontevreden dat Ted van de Pavert en Youness Mokhtar mochten invallen na 39 minuten, Kingsley Ehizibue en Mustafa Saymak mochten gaan douchen. ,,Ik baal verschrikkelijk. Na vorige week misschien wel onze beste wedstrijd van het siezoen. Die scherpte, die concentratie, die focus gaat erom om die vast te houden. Dat is niet gelukt in het eerste deel van de wedstrijd. We hadden zoveel moeite met Obbi Oulare", vertelde trainer Ron Jans.,,Er moest iets gebeuren", doelde Jans op de wissels.

Pas na een klein uur spelen kwam Zwolle beter in de wedstrijd. En dat resulteerde in een aantal prima mogelijkheden. Nicolai Brock-Madsen, Danny Holla of Ouasim Bouy: allemaal stuiten ze op Willem II-keeper Kostas Lamprou, die een prima wedstrijd keepte. De grootste mogelijkheid was misschien wel voor Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander kreeg de mogelijkheid om vanaf een meter of twaalf op doel te schieten, na goed terugleggen van Django Warmerdam. Thomas schoot echter huizenhoog over. ,,Als je scoort, dan krijgen zij een tik. Helaas verzuimen we om er eentje te maken", vond Van der Hart. Daardoor kon Haye Willem II in blessuretijd op 2-0 schieten via de counter. ,,De tweede helft was veel beter, maar het was niet genoeg. Een heel vervelend gevoel. Geen resultaat, een waardeloze eerste helft. We weten wat ons volgende week te wachten staat", constateerde Jans.

Volgende week zondag wacht in Deventer de IJsselderby. PEC Zwolle trapt om 14.30 uur af in de Adelaarshorst.

Willem II – PEC Zwolle 2-0 (1-0).
Toeschouwers: 13.500
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Koppers (Willem II), Brock-Madsen, Warmerdam (PEC Zwolle)

Opstellingen:
Willem II: Lamprou, (67. Haye), Peters, Lachman, Tshimanga, Ojo, Kali, Falkenburg, Croux (81. Lieftink), Oulare (73. Sol), Koppers

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Bouy, Warmerdam, Holla, Saymak (39. Van de Pavert), Ehizibue (39. Mokhtar), Thomas, Menig (67. Achahbar), Brock-Madsen

Scoreverloop
24. Falkenburg 1-0
90+1. Haye 2-0

Bron: www.peczwolle.nl 

 

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Oproep aan onze nieuwe trainer: koop metéén een nieuwe keeper en wellicht van der Hart keeper bij de dames (sorry daar doe het damesteam tekort mee).


  Maak melding

 2. v/d hart slaat de bal (met zijn handtasje) weg
  zo in de voeten van falkenburg 😮

  volgende week naar demter laat die pannekoek maar thuis
  een extra veldspeler er in 😀  Maak melding

 3. Bericht door Jollie, op 13 maart 2017 8:44

  Oproep aan onze nieuwe trainer: koop metéén een nieuwe keeper

  Waarom? Begois is een prima keeper.


  Maak melding

 4. als ze volgende week weer zo slap beginnen aan de wedstrijd worden ze helemaal zoek gespeeld door de GA Eagles.
  Jans heeft blijkbaar moeite om de groep op scherp te zetten.


  Maak melding

 5. vd Hart was de beste man aan de kant van Zwolle, de redding waar de eerste goal uitkwam was knap, pech dat hij net voor de voeten van Falkenburg valt. Wat een onzin hierboven zeg. De rest van het elftal was matig, vd Hart zeker niet.


  Maak melding

 6. Laat maar Leonardo, heeft geen zin. Zelfs als hij drie strafschoppen tegenhoudt, zal er commentaar zijn op deze degelijke keeper. Had ie ze klem moeten hebben of zoiets….
  Hahn wordt hier vaak nog aangehaald, die keept bij Excelsior nou ook niet de sterren van de hemel.
  Begois heeft het een periode aardig gedaan, maar was ook een (langere) periode zéér matig en werd hier ook (onterecht) regelmatig afgezeken.
  Zolang de verdediging niet ingrijpt, kan je als keeper nog zo goed zijn, dan red je het niet.
  Kijk naar Vd Sar. Superkeeper, volgens mij iedereen over eens. Toch niet geslaagd bij Juventus met name door het soort spel dat ze speelden.
  Denk dat Vd Hart beter uit de verf komt als zijn ploeg vooruit voetbalt. Dus met veel ruimte achter de verdediging. Als er angst (lees: geen vertrouwen) in de ploeg zit, gaan ze achteruit lopen en wordt er van de keeper ook iets anders verwacht en moet andere keuzes maken.
  Kortom, verdiep je eens echt in het spel, want met losse flodders kom je er niet. Of is het makkelijker de mening van Johan Derksen te volgen, dan er zelf over na te denken?


  Maak melding

 7. Alle keepers hebben inderdaad weleens blunders maar van der Hart heeft weleens een goede wedstrijd namelijk vijf stuks dit seizoen.
  Bang voor de bal en inderdaad ja -tja een handtasjes keeper brrrr…..


  Maak melding

 8. En een aanvaller moet doelpunten maken en een middenvelder moet kunnen controleren. Winnen en verliezen die je als team, maar er is alleen een “hetze” gaande tegen de keeper. Zo makkelijk, want je hoeft er niet echt verstand van te hebben om de sluitpost de schuld te geven…..


  Maak melding

 9. Klopt in het amateurvoetbal kun je zo praten @Passant maar als je prof bent komt er méér bij kijken.
  Van der Hart goede keeper voor Spakenburg o.i.d.


  Maak melding

 10. Het spel is overal gelijk Jollie en overal hangt het van details aan elkaar.

  Welke vijf wedstrijden heeft hij in jou ogen goed gekeept en ik ben eigenlijk nieuwsgieriger naar welke wedstrijden door zijn schuld zijn verloren.
  Ik denk dat hij in zeker 4 wedstrijden een punt (of meer) gepakt heeft en in de de overige wedstrijden merendeels degelijk gespeeld heeft.
  En ja, hij heeft ook fouten gemaakt. In Tilburg was hij te laat, maar dankzij Bouy werd dat geen doelpunt bijvoorbeeld.


  Maak melding

 11. Leonardo, op 13 maart 2017 13:36
  vd Hart was de beste man aan de kant van Zwolle, de redding waar de eerste goal uitkwam was knap, pech dat hij net voor de voeten van Falkenburg valt

  redding ? hij slaat de bal weg
  ja falkenburg is een spits die loert daar op
  ze weten wel dat v/d hart bang is voor de bal

  bij ajax + egels daar viel hij ook al op (af)
  dit is geen keeper voor pec 8)

  berkum daar mag hij wel op de bank gaan zitten 😉


  Maak melding

Reageer