THOR Zwolle volop in de prijzen

Zwolle – Ieder tweede weekend in maart staat het Friese dorp Kootstertille in het teken van Survivalrun, en wat voor één! Deze Friese Survivalrun kenmerkte zich ook dit jaar weer door afwisselende hardlooproutesdie gecombineerd waren met een reeks zeer pittige hindernissen. Vanuit THOR Zwolle namen ca 30 atleten deel die steeds beter om weten te gaan met dit soort runs en wisten Dries Kelderman, Gwen Kelderman en Eric van den Ham zelfs de hoofdprijzen te winnen. 

dries_1e_plek_kootstertille.jpg 

Vanuit THOR Zwolle nemen steeds meer atleten deel aan wedstrijden die overal in Nederland en België plaats vinden. Meerdere malen hoorde of zag je de naam THOR voorbij komen doordat menig Thoriaan zichzelf steeds beter weet te ontwikkelen als atleet. Daar bovenop werden er ook nog drie hoofdprijzen gewonnen.

dries_eric_en_gwen_kootstertille_2017.jpg 

eric_1e_plek_kootstertille.jpg  

 

Met een koude oostenwind waaren de jeugdatleten als eerste aan de beurt in het noorden van Friesland. De D-jeugdcategorie is de jongste wedstrijdcategorie voor atleten van 7 tot 9 jaar oud. Gwen Kelderman had nauwelijks last van de kou en nestelde zich als meisje op een overall 3e plek tussen allerlei jongens. I.p.v. zagen moest Gwen ineens spijker slaan. Dit verraste haar en bleek erg lastig met veel tijdverlies als gevolg. Een jongen wist hierdoor vanuit de vierde plek nog net voorbij Gwen te komen in de laatste bizar zware combinatiehindernis. Na 4km rinkelde Gwen als eerste meisje de bel in een tijd van 45 minuten en was het behoorlijk lang wachten op de andere meisjes waarmee ze wederom haar enorme talent liet blijken.

Bij de senioren liet vader Dries Kelderman zich flink gelden in de klasse Midden Lange Survivalrun. (MSR) Op een parcours van 11 km over paden door bossen, sloten en weilanden moesten de atleten naast de reguliere zware hindernissen enkele extra zware en lange hindernissen trotseren. De temperatuur nam toe waarbij het koude water geen bedreiging maar af en toe voor de noodzakelijke koeling zorgde. Dries liet in de mega eindhindernis zien voldoende en slim getraind te hebben. Hij overwon deze ‘verzameling aan hindernissen’ soepel en wist de finishbel in de klasse MSR veteranen 40+ te rinkelen in een puike tijd van 1uur en 50 sec.

In de klasse Korte Survivalrun (KSR) ging men over een parcours van 8 km. De eerste startgroep ging er als een raket vandoor wat echter niet gold voor Thorianen Harm-Jan Sietsma en Eric van den Ham. Door een vlaag van onachtzaamheid lag de hele startgroep al een minuut voorop. Over een gevarieerd parcours moest een inhaalrace worden ingezet. Dit viel vandaag niet mee en naarmate het parcours volgde nam de zwaarte van de hindernissen toe. Eric wist echter toch nog als derde overall en met krap 50 sec voorsprong als eerste veteraan in de klasse 40+ te finishen in een tijd van 1uur en 50sec. Heel veel Thorianen wisten de finish te halen of zichzelf in eindtijd te verbeteren.

Even bijkomen…
De atleten van de Korte Survivalrun kunnen echter maar kort bijkomen aangezien volgende week de Survivalrun in Zeist op het programma staat.

Artikel delen:

Reageer