Hoogste punt Parkpaviljoen Wezenlanden

Zwolle – De bouw van het Parkpaviljoen Wezenlanden ligt goed op schema: in oktober 2016 ging de eerste heipaal de grond in, voor de Kerst is het beton gestort en afgelopen week is al het hoogste punt bereikt.

hoogstepunt_paviljoen_wezenlanden.jpg

Dat werd vrijdagmiddag door de toekomstige exploitanten Romy en Romano Meijer-Vrolijken gevierd in aanwezigheid van wethouder Filip van As. In de tussenliggende maanden is er veel werk verzet en krijgt Parkpaviljoen Wezenlanden steeds meer vorm. Op de ruim 600 vierkante meter grond nabij het provinciehuis in het park wordt een volledig transparant glazen gebouw neergezet dat met een mosgroen dak prima past in de groene parkomgeving. Het pand, dat gebouwd wordt door horecaondernemer Jeroen Vrolijken van restaurant en partycentrum Coelenhage in Wezep, is volledig energieneutraal. Het en grenst in combinatie met een nog aan te leggen strand aan de vijver in het park.

Het paviljoen vormt de kroon op de herinrichting van het park, die al in 2004 in gang is gezet. De gemeente Zwolle, die de grond aan de ondernemer verpacht, heeft het park in de afgelopen jaren opener gemaakt door op diverse plekken beplanting en bomen weg te halen. Dat heeft de toegankelijkheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van het park aanzienlijk verhoogd. Ook de aanleg van wandelpaden, een skatebaan en sportfaciliteiten en de verbetering van de evenementenweide maakten deel uit van de grondige facelift. Het horecapaviljoen zal dagelijks open zijn van tien uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds. Parkbezoekers kunnen er terecht voor een hapje en een drankje, maar ook voor een lunch of een diner. Bij het paviljoen komen een aantal buitenterrassen, een stadsstrand met steiger en een aantal speelplekken voor kinderen. Parkbezoekers zullen door de openstelling van de parkeerfaciliteiten bij het provinciehuis weinig parkeerdruk ervaren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer