WRZV Zwolle verslaat Sporting Harderwijk

Zwolle – De zaalvoetballers van WRZV Zwolle blijven goed presteren in de hoofdklasse. Na de zege in Dronten tegen ASVD vorige week stond het belangrijke duel tegen concurrent Sporting Harderwijk op het programma. Eerder dit seizoen in Harderwijk eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

WRZV begon niet scherp en kwam onnodig op een 0-1 achterstand na knullig balverlies. De Zwollenaren bleven wel koel en in de organisatie voetballen. Dit leverde meerdere kansen op en uiteindelijke tekende Dani Lohman voor de gelijkmaker. Direct daarna was het Mohammed Ali Pour Asli die de wrzv op een voorsprong wist te zetten. Harderwijk bleef aanzetten en maakte vlak voor de rust de gelijkmaker nadat Pour Asli de bal verloor 2-2.

In de 2e helft pakte de wrzv wederom het initiatief en wist Dani Lohman zich knap vrij te spelen en Islam Abdelsalam te bedienen, die vervolgens knap de 3-2 binnenschoot. Ook nu wisten de Harderwijkers langszij te komen 3-3. Willen Bel kreeg het op zijn heupen en knalde na een assist van Tom IJzerman de bal keihard in de kruising. Vijf minuten later was het wederom Willem Bel die met een knappe passeerbeweging Dani Lohman in stelling bracht en zo de Zwollenaren op een 5-3 voorsprong wist te zetten.

De laatste minuten werden nog spannend omdat Ziyech namens Sporting de aansluitingstreffer knap binnenschoot. De WRZV hield stand en pakte de belangrijke zege op haar directe concurrent. Met nog vier wedstrijden te gaan blijft de WRZV in de race voor de 3e plaats. Maandag 27 maart speelt WRZV de eerstvolgende thuiswedstrijd in de wrzv hallen tegen Dynamo uit Lelystad. aanvang wedstrijd is 19.45 uur

Artikel delen:

Reageer