Opschoonactie langs IJsseloevers

Zwolle – Op de Landelijke Opschoondag, zaterdag 25 maart, wordt traditiegetrouw langs de oevers van de IJssel weer zwerfvuil opgeruimd. De start is om 9.30 uur bij Infocentrum IJssel den Nul. Doe je mee?

Op de oevers van de IJssel blijft na de winter veel zwerfvuil achter. Hierdoor ziet dit prachtige gebied er niet alleen vervuild uit, het is ook slecht voor het milieu. Zwerfvuil dat in het water terecht komt wordt via de rivieren naar zee verplaatst waar het bijdraagt aan de plastic soep. Dit verdient aandacht en daarom worden vrijwilligers opgeroepen om mee te helpen om zwerfvuil te ruimen. ROVA is met de Mooi Schoon bus aanwezig om te faciliteren met afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken etc.

De boswachter van Staatsbosbeheer neemt de vrijwilligers mee de Duursche Waarden in. De sportvissers maken een aantal visstekken schoon.

Je bent van harte welkom om mee te helpen. Doe je laarzen of hoge schoenen aan, het kan wat drassig zijn. Na afloop, rond 12.00 uur, is er koffie met gebak voor de vrijwilligers in Brasserie Op Duur.

Verzamelen op de parkeerplaats van Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109 in Den Nul.
Voor meer informatie kijk op www.mooi-schoon.nl

 

Artikel delen:

Reageer