Gemeente Zwolle organiseert zelf Zwolse kermis

De gemeente Zwolle gaat vanaf 2008 de jaarlijkse zomerkermis organiseren in samenwerking met de ondernemers en de bewoners uit de binnenstad onder het motto Samen maken we de kermis.

Dit jaar loopt het contract met de huidige organisatoren af. De komende jaren vinden diverse werkzaamheden in de binnenstad plaats. Hierdoor is niet met zekerheid te zeggen of de kermis voortdurend alle delen van de huidige kermislocaties kan benutten. Dat betekent dat er geen nieuw contract kan worden gesloten, ook niet in het licht van de gemeentelijke en Europese aanbestedingsregels.

Meer gemeenten in Nederland hebben ervoor gekozen om de zomerkermis zelf te organiseren, zoals Tilburg, Hoorn en Deventer. Het belangrijkste voordeel van het zelf organiseren is dat de werkzaamheden in de binnenstad en de kermis goed op elkaar afgestemd kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat de gemeente door zelf de kermis te organiseren ook zelf kan bepalen welke mate van overlast nog acceptabel is voor ondernemers en bewoners van de binnenstad in het licht van alle evenementen in de binnenstad.

Om de organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen wordt het al bestaande gemeentelijke kermisprojectteam aangevuld met vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners uit de binnenstad. Op deze manier wordt de Zwolse kermis echt door de Zwollenaren samen gemaakt. De bedoeling is dan ook om Samen maken we de kermis aan te melden als project op de site www.samenmakenwestad.nl. Overigens zal ook een ambtenaar van de gemeente Tilburg zijn kennis en ervaring in het projectteam inbrengen.

De gemeente gaat de kermis voor de komende vijf jaar organiseren. Na drie jaar wordt op basis van een evaluatie besloten of deze werkwijze na vijf jaar gecontinueerd wordt.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Zou leuk zijn als de kermis wat groter en gevarieerder zou worden. Er staan nu al een paar jaar dezelfde attracties. Niet echt vernieuwend, inmiddels kennen we het wel!

    Maar aangezien de gemeente nu gaat organiseren zal het wel niet veel meer worden. Vooral rekening houden met bewoners en winkeliers is een mooi streven maar betekent meestal achteruitgang….

  2. Denk dat dit een mooi idee is. Wij bezoeken al jaren de kermis in Tilburg van uit Zwolle. Als je hier bent geweest denk je waarom kan dit niet in zwolle. De stad daar is 1 grote kermis/uitgaans centrum. Daar kan gewoon een teras staan voor een winkel en dan heb je niet gelijk gezeik. mischien komen er ook is nieuwe atracties en niet altjid familie en vrienden van de heren de voer en van mettelen.

Reageer