Daklozenopvang De Herberg opent haar deuren

Zwolle – Bijna alle Zwollenaren kennen het kleurige gebouw van de Herberg. Veel mensen weten dat de Herberg bestaat en dat er daklozen worden opgevangen. Maar hoe het er vanbinnen uit ziet en welke hulp er wordt geboden weten veel mensen niet. Op zaterdag 18 maart opent daklozenopvang De Herberg haar deuren voor bezoekers. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen bezoekers langskomen en kennis maken met de Herberg. De rondleidingen starten elk half uur tussen 11.15 en 14.15. Ook kinderen zijn van harte welkom. 

img_3364_bewerkt.jpg 

Bed, bad en brood
Eten, een douche en een dak boven het hoofd. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Maar dat geldt niet voor iedereen. Wie door omstandigheden tijdelijk even geen dak boven zijn hoofd heeft en nergens anders terecht kan, is welkom in De Herberg. De Herberg voorziet in een eerste levensbehoefte met bed, bad en brood. 

Meedoen
In de week van 13 maart vindt voor de vijfde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Een moment voor zorginstellingen om hun deuren te openen voor het publiek en te laten zien hoe de zorg werkt. Ook dit jaar doet RIBW Groep Overijssel mee aan deze bijzondere week. "Cliënten kunnen bezoekers uitleggen wat het betekent om met ondersteuning zo zelfstandig mogelijk te leven."

RIBW Groep Overijssel begeleidt (psychisch) kwetsbare mensen en hun netwerk. Meedoen en meetellen in de samenleving, zoveel en zo goed als dat gaat. Daarvoor wil RIBW GO van betekenis zijn.

 

Artikel delen:

Reageer