Start nieuw voetbalproject “PEC kicks ASS”

Zwolle – Onder de titel "PEC kicks ASS" start PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, een voetbalproject voor jongeren met autisme uit Zwolle en de regio. Veel amateurclubs zijn er niet op ingericht om op een verantwoorde manier met kinderen uit deze doelgroep te sporten. Het geeft vaak spanning over en weer, waardoor het plezier in voetbal verdwijnt. PEC Zwolle United wil in samenwerking met Stichting Empower een wekelijkse voetbaltraining gaan verzorgen voor jongeren met autisme. Met als doel deze jongeren uiteindelijk door te laten stromen naar de amateurclubs.

8.jpg

Bewegen is belangrijk. Het geeft energie, een goed gevoel en zorgt voor het kwijtraken van spanning of een teveel aan energie. Sporten kan voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) lastig zijn. Hoe weet je welke sport je leuk vindt? Hoe plan en organiseer je dit? Hoe maak je contact met anderen? Een antwoord op deze vragen vind je door het zelf te ervaren. Met het opzetten van een voetbalgroep voor jongeren met een ASS, in de leeftijd tussen 10 en 16 jaar oud, willen Stichting Empower laten ervaren hoe leuk voetballen en bewegen is. Met gekwalificeerde begeleiders verzorgt Stichting Empower een wekelijkse voetbaltraining. Je maakt contact met leeftijdgenoten en leert samenwerken volgens vaste afspraken. En het allerbelangrijkste; lekker voetballen met z’n allen. Wie wil er nou niet een panna maken bij de trainer! Onlangs hebben een aantal jongens al een klein voorproefje gehad met PEC Zwolle-spelers Danny Holla en Wouter Marinus.

3.jpg
6.jpg

 

Op woensdag 26 april wordt gestart met een leuke kick-off, waar ook een paar PEC Zwolle-spelers bij aanwezig zijn. De kick-off en de wekelijkse voetbaltraining vindt plaats op Sportcampus de Pelikaan aan de Haersterveerweg in Zwolle; op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur. Bij voldoende animo is er een mogelijkheid dater ook gestart gaat worden met een avondtraining. Heb je zin om mee te doen in het PEC Zwolle-team van "PEC kicks ASS"? Meld je dan aan bij Stichting Empower door een mail te sturen naar peczwolleunited@stichtingempower.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen naar Empower, telefoonnummer 06-82715758.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer