Fraterhuis Academie over film & games

Zwolle – Zaterdag 25 maart staat de Fraterhuis Academie in het teken van film & games. Huisdocent Constant Hoogenbosch bekijkt in deze lezing de ontwikkeling van de gamesindustrie, de wisselwerking tussen games & films en de momenten waarop beide werelden elkaar raken. 

constant_hoogenbosch.jpg

Film & Games
De ontwikkeling van games en de nog steeds groeiende plaats voor de computer in ons dagelijks leven heeft ook zijn sporen nagelaten in de filmwereld en de wereld van speciale effecten. Naast een vruchtbare wisselwerking is er rivaliteit en blijkt ook de wederzijdse vertaling van game naar film en van film naar game niet altijd vlekkeloos te verlopen. Huisdocent Constant Hoogenbosch bekijkt in deze lezing de ontwikkeling van de gamesindustrie, de wisselwerking tussen games- en filmindustrie en de momenten waarop beide werelden elkaar raken, aanvullen maar elkaar ook in de weg zitten. Een boeiend verhaal met opzienbarende anekdotes die hij illustreert met sprekend beeldmateriaal. Praktisch
Zaterdag 25 maart van 11.00-14.00 uur.
De entreeprijs is € 15 regulier en € 10 voor Vrienden / studenten.
Inclusief pauze met aangeklede koffie & thee, en een college-envelop

Fraterhuis Academie Celekwartier
De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.
De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauze met aangeklede
koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is FilmtheaterFraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waarregelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de FraterhuisAcademie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer