MKB tour doet Zwolle aan

Zwolle – Op vrijdag 17 maart komt de MKB tour van de provincie Overijssel naar Zwolle. Gedeputeerde Eddy van Hijum en wethouder René de Heer brengen bezoeken onder meer de bedrijven Zehnder Group Nederland en Bonfix op Hessenpoort.

Het doel van de tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf. Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; "Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. De MKB tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid."

17 maart staat eerst een bezoek aan het bedrijf Zehnder Group Nederland op het programma. Daar vinden gesprekken plaats met de directies van Bonfix en Zehnder en vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder wethouder René de Heer en directeur strategie Maarten Veeger. Na een gesprek over het provinciaal economisch programma en de strategische opgaven van de gemeente geeft algemeen directeur Erik van Heuveln een rondleiding in zijn bedrijf. Vervolgens gaat het gezelschap naar het bedrijf Bonfix waar een rondleiding wordt verzorgd door directeur Marcel van Buul. Zehnder maakt deel uit van de Zehnder Group in Zwitserland en is een beursgenoteerde onderneming met vestigingen in 14 landen. Ze is marktleider op het gebied van energie-efficiënte binnenklimaatsystemen. Zehnder is sinds 2003 gevestigd op industrieterrein Hessenpoort en heeft ongeveer 200 werknemers. Bonfix is een Zwols bedrijf, opgericht in 1994, dat zich richt op de installatiemarkt. Het bedrijf is uitgegroeid tot één van de bekendste en belangrijkste spelers op deze markt met een uniek assortiment voor sanitair en centrale verwarming. Dagelijks zijn er zo’n 50 mensen aan het werk voor Bonfix. Sinds 2012 is Bonfix gevestigd op Hessenpoort. Het is van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. "Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven!"; aldus Van Hijum.

Artikel delen:

Reageer