Studenten Mediaredactie lanceren radioproject

Zwolle – In het kader van de momenteel gaande verkiezingen zijn de studenten Mediaredactie van Landstede MBO in Zwolle de website Zwolse Stemmen gestart. Op deze site worden allerlei radioportretten van verschillende Zwolse beroepsgroepen geplaatst waarin de relatie tussen werk en politiek besproken wordt.

Op de site zijn vijf minuten durende radioportretten te beluisteren van mensen uit allerlei lagen uit de van de Zwolse samenleving. Van docenten tot marktkooplieden en van een buschauffeur tot de plaatselijke priester. Alle soorten Zwollenaren zijn geïnterviewd voor Zwolse Stemmen. Studente Marije Visser vond het een mooi initiatief. ‘Ik vind het wel een origineel project. Zoiets ben ik namelijk niet eerder tegengekomen en daarnaast is dit wel leuk voor mensen die niet veel verstand van politiek’. 

Voor de eerstejaars studenten Mediaredactie van Landstede MBO aan het Stadionplein in Zwolle is het lanceren van Zwolse Stemmen het eerste grote radioproject van de opleiding en daarnaast ook onderdeel van een serie lessen over politiek. Docent Pieter Jansen over het project: ‘Het gaat om Tweeledig oefenen van radioportretten. Als onderdeel van de lessen politiek willen we laten zien dat iedereen zijn eigen motieven heeft om te stemmen, dat iedereen anders is en een andere kijk op de politiek heeft. En dat doen we vanuit het verhaal van de burger’. De site is vanochtend gelanceerd en wordt een dezer dagen verder geüpdatet met nieuwe reportages. In totaal zullen er zo’n 25 verschillende portretten te beluisteren op de site
www.zwolsestemmen.nl

Artikel delen:

Reageer