Deelnemers Leger des Heils ontvangen diploma

Door Redactie

Zwolle – Woensdagmiddag 15 maart kregen 6 deelnemers van het Leger des Heils hun MBO-niveau 1 diploma uitgereikt door wethouder Jan Brink. De diplomering vond plaats in het 50|50 Workcenter aan de Dijkstraat 6 in Zwolle. Na een opleidingstraject van een jaar kunnen de gediplomeerden nu een periode afsluiten.

diplomas.jpg

Een aantal deelnemers gaat doorleren voor niveau 2 en anderen gaan opzoek naar een betaalde baan, samen met een jobcoach. Veel van de deelnemers zijn ooit wel aan een opleiding begonnen, maar hebben om diverse redenen het nooit af kunnen maken. De diplomering werd gevierd met familie, vrienden, persoonlijk begeleiders en externe bedrijven waar ze stage hebben gelopen. Ook zijn er woensdag 6 talentenrapporten uitgedeeld aan deelnemers die komende maandag starten met een opleiding. Eén deelnemer gaat beginnen met de koksopleiding niveau 2 en een andere deelnemer met de opleiding helpende zorg en welzijn. De klas is gecombineerd met verschillende opleidingen.

Het opleidingstraject is een vorm van samenwerking tussen het Leger des Heils, Rollovereducatie en MBO Amersfoort en is vorig jaar april gestart. De basis van de opleiding is een methodiek die ontwikkeld is door Rollovereducatie. Deze methode gaat uit van de ‘sociaal lerende werkplek’. Dat betekent dat het leren vooral op de werkplek gebeurt. De opleiding sluit volledig aan bij het niveau en het tempo van de student. De student leert met begeleiding van zowel de coach van het 50|50 Workcenter als met de MBO docent. De onderwijsrichtingen die door de studenten worden gekozen zijn vooral verkoopmedewerker, helpende zorg & welzijn en schilder. Heeft u vragen over dit traject of over de andere activiteiten van het Leger des Heils in Overijssel en Twente? Neem dan gerust contact met ons op via 038-467 19 40 of kijk voor meer informatie op onze website www.legerdesheils.nl/overijssel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Deelnemers Leger des Heils ontvangen diploma”

Reacties zijn gesloten.