Gespreksgroep voor ouders van pubers van start

Door Redactie

Zwolle – Een kind tussen ongeveer 10 en 17 jaar wordt een puber genoemd. In deze periode verandert er veel, zowel voor pubers als voor ouders. Pubers groeien flink, maar ontwikkelen ook een eigen mening en nemen niet meer alles van hun ouders aan.

Weten hoe u als ouder daarmee kunt omgaan? Kom dan naar de gratis gespreksgroep, georganiseerd door Dimence, GGD IJsselland en het Sociaal wijkteam Zwolle. Mogen pubers zich kleden zoals ze willen? Wat doe je als je kind al jong gaat roken of drinken? Kiezen pubers wel de goede vrienden en vriendinnen? Kun je je kind eigenlijk nog wel iets verbieden? Hoe houd je contact? Voor ouders kan het lastig zijn om met de veranderingen om te gaan. Moet je streng zijn en wanneer ga je overleggen over regels? Je wilt je kind beschermen, maar het moet ook zelfstandig worden. 

Tijdens de gespreksgroep worden verschillende onderwerpen besproken. Zoals veranderingen in de puberteit, hersenontwikkeling, positieve aandacht en manieren van opvoeden, praten met je puber, ruzie oplossen en overleggen met je puber, grenzen stellen en straffen. n de gespreksgroep is er gelegenheid om te oefenen, ervaringen en tips uit te wisselen. In overleg kan er ook een bijeenkomst gehouden worden over bijvoorbeeld alcohol en drugs, zakgeld of andere puberzaken. De gespreksgroep is voor alle ouders en opvoeders uit Zwolle met kinderen van 10 jaar tot 17 jaar. De groep komt zes avonden bij elkaar: op 4, 11 en 18 april en 9, 16 en 23 mei 2017, van 19.30 tot 21.30 uur. Locatie is Wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20, Zwolle. Deelname is gratis. Kijk op www.swtzwolle.nl voor meer informatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)