Voorbeschouwing IJsselderby

Zwolle – Komende zondag staat de tweede IJsselderby van dit seizoen op het programma. Om 14.30 uur trappen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle af. Plaats van handeling is stadion De Adelaarshorst in Deventer. De wedstrijd gaat tussen de nummer dertien en achttien van de ranglijst. In deze voorbeschouwing worden de meest recente duels en de vorm van beide elftallen uitgelicht.

Na 26 speelronden bevindt promovendus Go Ahead Eagles zich met twintig punten uit 26 wedstrijden op de achttiende plaats in de Eredivisie. Het heeft een achterstand van twee punten op nummer zeventien: ADO Den Haag. PEC Zwolle wist uit 26 wedstrijden 27 punten te behalen waardoor de ploeg van trainer/coach Ron Jans te vinden is op de dertiende plaats. De achterstand op N.E.C. en FC Groningen bedraagt slechts één punt. De Blauwvingers kunnen zondag dus goede zaken doen. Afgelopen speelronde kende beide teams een slechte generale repetitie. De ploeg uit Deventer verloor in eigen huis met 1-3 van PSV terwijl de Zwollenaren met 2-0 verloren bij Willem II. Opmerkelijk is dat de ploeg uit Deventer, uit slechts één van de laatste zes thuisduels punten overhield. Dit was op 11 maart, toen er met 3-1 van ADO Den Haag werd gewonnen. PEC Zwolle wist daarentegen uit de laatste zes uitwedstrijden drie keer met punten terug naar Zwolle te keren. Er werd gewonnen van ADO Den Haag en Sparta Rotterdam. Ook werd er één punt meegenomen uit Alkmaar na een treffen met AZ. Afgelopen zondag werd er echter in Tilburg met 2-0 verloren van Willem II.

De meest recente ontmoeting tussen de teams dateert van oktober vorig jaar. In een uitverkocht MAC3PARK stadion werd de ploeg uit Deventer met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Na de snelle 1-0 van Queensy Menig zorgden Mustafa Saymak en Danny Holla na rust voor de twee andere Zwolse doelpunten. De IJsselderby is, op verschillende voetbalniveaus, in totaal 102 keer eerder gespeeld. Go Ahead Eagles trok 38 keer aan het langste eind en PEC Zwolle 46 keer. Het is echter alweer een paar jaar geleden dat de Zwollenaren een overwinning wisten te boeken in Deventer. Dit was namelijk op 19 december 2012 in de KNVB Beker. Fred Benson schoot destijds in de 118e minuut de winnende 2-3 in de touwen. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

2016/2017 PEC Zwolle – Go Ahead Eagles 3-1 Eredivisie
2014/2015 PEC Zwolle – Go Ahead Eagles 0-1 Eredivisie
2014/2015 Go Ahead Eagles – PEC Zwolle 3-2 Eredivisie
2013/2014 PEC Zwolle – Go Ahead Eagles 2-0 Eredivisie
2013/2014 Go Ahead Eagles – PEC Zwolle 4-1 Eredivisie
2012/2013 Go Ahead Eagles – PEC Zwolle 2-3 (n.v.) KNVB-Beker

Bron: www.peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ik denk. ..0-2 met een tot op het bot gemotiveerde van de Hart die de uitblinkersrol gaat vervullen met een clean sheet als gevolg! :D:D:D


  Maak melding

 2. Met Marcellis in de basis en met een middenveld met zowel Saymak als Thomas gaat het moeilijk worden. Ik snap niet dat Marcellis nog in de basis staat, hij mist alles wat een goede verdediger moet hebben: lengte, snelheid en voetballend vermogen. Ik vrees een 3-1 nederlaag, die vooral in het begin van de wedstrijd gestalte zal krijgen.


  Maak melding

 3. Uitslag maakt me niet uit, als PEC maar wint, desnoods met een onterecht penalty in blessuretijd, zoals in de zomer van 2003 in de nacompetitie versierd door Dominggus Lim-Duan.


  Maak melding

 4. Ga ook voor een 1-3 overwinning.

  Heb er weinig over gelezen dat van der Hart niet voor jong oranje is geselecteerd,…’onze topkeeper’ >:(


  Maak melding

 5. Bericht door Trotse Zwollenaar, op 18 maart 2017 12:37
  Met Marcellis in de basis en met een middenveld met zowel Saymak als Thomas gaat het moeilijk worden. Ik vrees een 3-1 nederlaag, die vooral in het begin van de wedstrijd gestalte zal krijgen.

  Mijn complimenten jij hebt er wel verstand van.:D:D:D


  Maak melding

Reageer