Be Quick schiet tekort tegen Sparta Enschede

Door Redactie

Zwolle – Be Quick is er zaterdag niet in geslaagd om drie felbegeerde punten te pakken. Een goede fase in de tweede helft was niet voldoende om resultaat af te dwingen. Wat rest zijn degradatiezorgen.

De eerste goede aanval in de wedstrijd tegen Sparta Enschede ligt na vijf minuten op de mat. Een knappe dieptepass van Sertaç Yilmaz bereikt Gianluca van der Vegt. Die weet de bal echter niet bij Sander Aarten te krijgen. Daarmee gaat deze kans voor Be Quick verloren. In het eerste kwartier kabbelt de wedstrijd vervolgens voort. Sparta Enschede, dat als derde staat geklasseerd, geeft nou niet direct een groots visitekaartje af. Na een kwartier wordt duidelijk dat de bal bij de Tukkers wel wat sneller van man naar man gaat dan bij Be Quick. Voor het eerst komt Be Quick onder druk te staan. Het leidt in de 19e minuut tot een hachelijke situatie voor het doel van Be Quick. Ronald te Morsche reageert goed op een diepe bal en passeert Wibo van Dijk, maar de bal spat op de lat uiteen.

In de vijftien minuten daarna wordt het doel van Be Quick bestookt met diverse kopballen, maar ze hebben geen van allen richting of snelheid genoeg en Wibo van Dijk kan ze zonder problemen keren. Be Quick heeft het echter moeite om het spel te maken tegen Sparta Enschede. En het gaat mis bij een foute bal richting eigen verdediging. Daan Akkerman kan plotseling uitbreken en gaat richting de keeper. Hij houdt het hoofd koel en legt de bal af op de meegelopen Ronald te Morsche die binnen tikt: 0-1 (40e).
In de rust besluit Be Quick trainer Wilfred Westerhuis om het over een andere boeg te gooide. Verdediger Julian Ruiter gaat eruit, middenvelder Sander Fillet komt. Het leidt direct tot een ander spelbeeld. Vanaf dat moment maakt Be Quick de muziek. Helaas komt de ploeg in het derde kwart van de wedstrijd niet echt tot kansen. Pogingen van Sander Fillet en Sertaç Yilmaz schieten tekort. Achterin blijft het opletten geblazen. In de 71e minuut grijpt Wibo van Dijk goed in bij een actie van Daan Akkerman. Enkele minuten later schiet de ingevallen Jordi Adriaanse de bal naast. Be Quick krijgt alleen in de 90e minuut nog de kans op een gelijkmaker als Jeffrey van der Vlist de bal bij Sertaç Yilmaz bezorgt. Dat schot mist echter venijn. In de tegenaanval maakt Jordi Adriaanse de 0-2 voor Sparta Enschede. Daarmee is de wedstrijd definitief voorbij. Be Quick staat op de ranglijst nog steeds op plaats 12. De situatie is niet goed, maar ook niet hopeloos. Volgende week speelt de ploeg uit bij DZSV in Dinxperlo. Opstelling: Wibo van Dijk, Julian Ruiter (46. Sander Fillet), Floris Blom, Laser Arslan, Emiel Brinkhuis, Kevin Zomerdijk (56. Hugo Winkeler), Roan Admiraal, Yordi Veldman, Sander Aarten (Jeffrey van der Vlist), Sertaç Yilmaz, Gianluca van der Vegt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)