Stroomstootwapen ingezet bij aanhouding

Zwolle – De politie in Zwolle heeft zaterdag 18 maart een aanhouding verricht waarbij voor het eerst gebruik is gemaakt van het stroomstootwapen. Een 29-jarige man uit Zwolle die wegens openbare dronkenschap op het Rodetorenplein werd aangehouden was agressief en probeerde zich te onttrekken aan de aanhouding. Hierop werd besloten het wapen in te zetten.

Rond 15.45 uur kreeg de politie een melding dat op het Rodetorenplein een man die onder invloed was agressief reageerde richting voorbijgangers en diverse spullen vernielde. Ter plaatse zagen agenten een man die vaker is aangehouden voor openbare dronkenschap en daarbij standaard verzet pleegt. Ook nu reageerde hij agressief. Ondanks meerdere waarschuwingen bleef hij agressief en probeerde hij zich te onttrekken aan de aanhouding. Hierop werd besloten gebruik te maken van het stroomstootwapen. Het lukte daarop de man aan te houden en mee te nemen naar het bureau. De man liep geen letsel op en is na verhoor met processen-verbaal voor openbare dronkenschap en wederspannigheid heengezonden.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik was er toevallig getuige van. De ogenschijnlijk zeer sterke man ging verschrikkelijk te keer, zowel fysiek als verbaal. Ik heb grote bewondering voor de professionele aanpak waarmee de agenten hun werk deden. Ik heb me wel rot geërgerd aan een stel jonge kerels die het nodig vonden dit hele tafereel onbeschaamd van dichtbij te filmen met hun mobieltje.


  ⚠️ Meld

 2. “Ter plaatse zagen agenten een man die vaker is aangehouden voor openbare dronkenschap en daarbij standaard verzet pleegt.”

  Voorheen wisten ze dus wel hoe ze hem moesten aanhouden. Hij was dus nu zeg maar een taser proefkonijn..?:D


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door gb, op 20 maart 2017 13:02
  Voorheen wisten ze dus wel hoe ze hem moesten aanhouden. Hij was dus nu zeg maar een taser proefkonijn..?

  Wees blij dat ze kunnen oefenen op die mafkees die mensen lastig viel.. Mijn complimenten voor de politie.:D


  ⚠️ Meld

 4. Yep, goeie actie van de polisi. Dat zal de klojo’s en de hufters
  tot voorbeeld gaan dienen. Taser dat spul!

  (Ben benieuwd of dit bericht blijft staan)  ⚠️ Meld

Reageer