Thorianen in Zeist volop in de top

Zwolle – Na de zware run in Friesland vorig weekend werden dit weekend de bossen van Zeist bestormd door meer dan 1000 survivalrunatleten. Met winst bij de jongste jeugdcategorie door Gwen Kelderman en vier atleten bij de top 15 van de volwassenen lieten de Zwollenaren zich wéér goed zien. Achter zwembad Dijnselburg vond de snelle start plaats en ging het 8km lange parcours via de atletiekbaan over bospaden, door sloten en kuilen over natte grasvelden en heuvels waarbij de atleten 30 steeds zwaardere hindernissen moesten zien te overwinnen. Uiteindelijk eindigde de run zelfs in het buitenzwembad waar een pittige combinatiehindernis het slot van een pittige run vormde. Veteraan Eric van den Ham kwam met een tijd van 57 min 32sec een minuut te kort voor de algemene winst en moest daarmee genoegen nemen met een knappe 2e plaats overall achter de Fries Wouter Keuning.

eindhindernis_zeist.jpg 

Fit Zeist organiseert pas sinds een paar jaar een survivalrun en dit jaar gold als primeur v.w.b. de categorie Korte Survivalrun. Van de vele wind en regenbuien hadden de atleten nauwelijks last doordat de bossen voor afscherming zorgden. De vele vrijwilligers in Zeist wisten van parkeerplaats tot prijsuitreiking een mooie ambiance neer te zetten. Het laatste kwart van het 8km lange parcours kenmerkte zich door diverse zgn. ‘combinatiehindernissen.’ Dit zijn hindernissen met een aaneenschakeling van diverse klimtechnieken wat een enorme verzuring in je onderarmen kan veroorzaken. De Thorianen wisten wisten zich hier erg goed doorheen te werken. 

Gwen Kelderman pakte over een parcours van 4km en 15 hindernissen een 1e plaats met een tijd van 52min 30sec. in de jongste categorie tot 9 jaar. Bij de volwassenen liet THOR Zwolle zich weer goed zien doordat de vier Thorianen Harm-Jan Sietsma (15e), Job Wille (11e), Jeroen Bolks (8e) en Eric van den Ham (2e) bij de top 15 eindigden. Eric van den Ham wist hiermee voor de vijfde keer op rij met ruime afstand te winnen in de categorie veteranen 40+. Even tijd voor rust en herstel…

Veel tijd om bij te komen hebben de survivalrunatleten niet aangezien volgende week de run in het nabije Wesepe op het programma staat.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)