Unieke Loopbrug van 5.000 schoenen door Zwolle

Gijsje van Honk, directeur van theater Odeon de Spiegel, zal a.s. zaterdag om exact 9.00 uur als eerste haar schoen zetten voor de 1e stap van de regelrechte lijn van het nieuwe theater de Spiegel naar de “oude” schouwburg Odeon in Zwolle.

Daarmee geeft zij het startsein voor het winnende project LOOPBRUG dat de prijsvraag won “om een theatrale verbindingen tot stand te brengen tussen het oude en nieuwe theater in Zwolle”. Vanaf dat moment zal een bonte zigeunerachtige karavaan met 25 acteurs, drie hoogwerkers, een mobiele werkplaats, een cateringwagen, bevoorradingskarren en de nodige arbeidsvitaminen een rechte lijn van zo’n 5000 schoenen neer gaan zetten in de richting van schouwburg Odeon aan de Blijmarkt. Daar zal om ongeveer 16.00 uur de karavaan tot stistand komen en de finale-voorstelling met het speciaal ingehuurde fanfare-orkest: Orchestra Internationale de Vetex laten plaatsvinden: de route is voltooid, de rechte lijn is getrokken. Gedurende de route zullen alle obstakels op originele wijze bedongen worden.

Nieuwsgierig geworden hoe we dat gaan doen?

Zie voor alle last minute info: www.loopbrug.com

Naast alle artikelen in de plaatselijke kranten heeft ook SBS6 dit originele idee in een spotje afgelopen donderdag uitgezonden. (Uitzending donderdag 22 november, late editie, 15.15.)

LOOPBRUG is een idee van Ilona Dorgelo & Niek van der Sprong en wordt uitgevoerd onder artistieke leiding van Ilona Dorgelo. De productie is in handen van Niek van der Sprong, culturele producties.

Artikel delen:

Reageer