Groot tekort aan pleeggezinnen voor tieners

Zwolle – In Overijssel is Trias met spoed op zoek naar pleeggezinnen voor tieners in de leeftijd van 10-18 jaar. Voor korte of langere tijd of bijvoorbeeld voor één weekend in de maand. Trias vindt het belangrijk dat ook tieners de mogelijkheid krijgen om in een pleeggezin te wonen als het thuis (tijdelijk) niet gaat. Een tiener of puber vraagt een andere benadering dan jongere kinderen. Tieners hebben behoefte aan veiligheid, structuur en iemand die helpt bij de keuzes die ze moeten maken; een coach die hen begeleidt bij de laatste stappen naar zelfstandigheid.

max-facebook-960x960.png  

Esther Rooseboom, matcher bij Trias Pleegzorg: "Het gaat om jongens en meisjes die om verschillende redenen niet bij hun eigen ouders kunnen wonen. Die met vallen en opstaan daar mee moeten leren omgaan en hun eigen weg gaan zoeken. We krijgen wekelijks één of meerdere vragen voor een pleeggezin voor tieners. Terwijl er bijna geen gezinnen meer beschikbaar zijn die pubers willen en kunnen opvangen. Ook de crisisgezinnen voor pubers zitten zo goed als vol." 

Een pleegmoeder vertelt:
"Tieners hebben hun eigen ruimte en tijd nodig. Ik werkte fulltime en ben dat gewoon blijven doen toen Jasper in huis kwam. Ik begrijp dat ouders met kleine kinderen misschien sneller kiezen voor jonge pleegkinderen. Maar een tiener past heel goed in je leven als, zoals bij mij, de kinderen al uit huis zijn en je weer fulltime werkt."

Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan via voorpleegouders@trias-groep.nl  of kijk op www.trias-groep.nl/pleegzorg/

 

Artikel delen:

Reageer