Grote Peuter Dag op alle basisscholen OOZ

Zwolle – "Is uw kind al bijna toe aan de echte school? Een grote peuter die wil rennen en klimmen, samen met andere kinderen? Heerlijk met de neus in de prentenboeken. Met de hele klas liedjes zingen en mooie tekeningen maken? De eerste cijfers en letters leren? Zichzelf en andere kinderen leren kennen? Voor je er erg in hebt is het al zover en gaat uw kind naar groep 1 van de basisschool. Een grote stap! Wat gaat hij daar allemaal ontdekken en leren? En wat is een fijne en goede school?"

Om ouders en hun kinderen te helpen een fijne school te kiezen, zet OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) op vrijdagochtend 7 april van 09.00 tot 11.30 de deuren open van al haar basisscholen. Tijdens de Grote Peuter Dag kunnen kinderen ontdekken, spelen, knutselen in en rondom de basisscholen. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s mogen allemaal meekomen naar de Grote Peuter Dag. Zij mogen meedoen, kunnen de school bekijken en vragen stellen aan leerkrachten en directie. Op de Grote Peuter Dag kunnen zij zich uitgebreid laten informeren zodat er een fijne en goede school gekozen kan worden die helemaal bij het kind past. Een belangrijk moment dus voor peuters en hun ouders die op zoek zijn naar een goede basisschool.

Tot OOZ behoren bijna dertig openbare basisscholen in Zwolle, Ommen, Hattem, Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld. Op het overzicht ‘Onze scholen’ op www.ooz.nl is te zien welke scholen dit zijn. Al deze basisscholen van OOZ zijn uniek. Door de ligging, het mooie gebouw, het onderwijsprogramma, en vooral door de leerkrachten, alle leerlingen en ouders op de school. Onderwijs doe je immers samen. Onderwijs op de scholen van OOZ gaat uit van een solide basis en kennis, durven dromen en een open blik naar ontwikkelingen in de toekomst. De basisscholen van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio die deelnemen aan de Grote Peuter Dag zijn:

Zwolle: De Werkschuit, De Wieden, Het Veldboeket, De Campherbeek, De Parkschool, De Springplank, De Toonladder, Het Festival, De Krullevaar, De Schatkamer, Supernova, De Ridderspoor, De Oosterenk, De IJsselhof, De Markesteen, De Marshof, Montessorischool en De Octopus.

Artikel delen:

Reageer