Volop activiteiten in Museumweek

Zwolle – In het kader van de Nationale Museumweek organiseert Stedelijk Museum Zwolle in de eerste week van april diverse activiteiten. Op het programma staan onder andere het kunstenaarsgesprek met Veronique Schrama, een lezing omtrent schrijver en dichter Rhijnvis Feith en meerdere kinderactiviteiten.

Op dinsdagavond 4 april vanaf 19.30 uur zoekt beeldend kunstenaar Elise van der Linden in een gesprek met exposerend kunstenares Veronique Schrama naar het hoe en waarom achter de monumentale houtskooltekeningen van Schrama. Het publiek wordt hier actief bij betrokken. Historicus Rob de Bree en museummedewerker Bernadet van der Veen geven op 8 april van 14.00 – 15.30 uur samen een lezing over Rhijnvis Feith. De twee liefhebbers hebben beiden een geheel eigen visie op Nederlands meest populaire schrijver en dichter uit de 18e eeuw. Niet zozeer zijn werk, maar Feith als mens staat in deze lezing centraal.

Voor kinderen is er in de Museumweek ook van alles te beleven in het Stedelijk Museum. De hele week kunnen kinderen op zoek naar de grootste museumschatten waaronder de bekende mummie. Er is een speurtocht door het Drostenhuis, een kijk- en doewijzer door de tentoonstelling Keuzes en op woensdagmiddag 5 april om 14.00 uur is er een workshop Lichtkunst. Deze wordt geleid door kunstenaar Menno Dimitri Ouderkerk, een van de kunstenaars van Artoverijssel die op dit moment exposeert in het Drostenhuis. Voor alle activiteiten is vooraf inschrijven gewenst. Dit kan via info@stedelijkmuseumzwolle.nl of door tijdens kantooruren te bellen met 038- 421 46 50. Het complete activiteitenprogramma is verder te vinden op www.stedelijkmuseumzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer