Reinbert de Leeuw’s Matthäus Passion

Zwolle – In de weken voorafgaand aan Pasen vertoont het Fraterhuis de film van de complete uitvoering van de Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw. Vanaf donderdag 23 maart 2017 is deze aangrijpende uitvoering onder leiding van dirigent Reinbert de Leeuw in het Fraterhuis te zien. 

matthaus_passion_-_reinbert_de_leeuw.jpg

De Complete Uitvoering van Reinbert de Leeuw
Componist, pianist en dirigent Reinbert de Leeuw heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek, van Schönberg tot Oestvolskaya. Nu strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bachs meesterwerk. Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. Het liefst had hij al zijn andere concerten willen afzeggen.

De Matthäus Passion
Dit vervolg op de succesvolle film ‘De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw’ van Cherry Duyns bestaat uit de integrale uitvoering van de Matthäus Passion. Bezoekers kunnen op de website etickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa [www.filmtheaterfraterhuis.nl].

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte de Fraterhuis cademie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:

Reageer