Leerlingen op de bres voor War Child

Zwolle – De tweetalige afdeling van de Van der Capellen Scholengemeenschap staat volgende week in het teken van Human Rights. De school ontvangt leerlingen van haar partnerscholen in Nürnberg (Duitsland) en Glasgow (Schotland).

Gezamenlijk zal er een week gewerkt worden aan een Europese project over mensenrechten. De deelnemers zullen kennis maken met diverse organisaties voor human rights en gaan o.a. op bezoek bij het Anne Frankhuis in Amsterdam en het Vredespaleis in Den Haag.

Daarnaast zullen er ook in Zwolle bezoeken worden gebracht aan locaties die aan mensenrechten zijn gerelateerd. Zo bezoeken de leerlingen de Zwolse World Press Photo tentoonstellingen in de Grote Kerk en zullen ze spreken met met Hondurese mensenrechten-advocaten. In de raadzaal van de stad Zwolle zal er aandacht zijn voor het nieuwe Zwolse Shelter City project.

Uiteindelijk zullen de leerlingen een Fund Raising houden die geheel ten goede zal komen aan de Stichting War child. Deze organisatie die zich inzet voor kinderen in oorlogssituaties, is dankzij een internationale verkiezing op de betrokken scholen als beste uit de bus gekomen. Het is goed dat leerlingen zich actief inzetten voor de bescherming van mensen rechten op zowel globale als lokale schaal!

Artikel delen:

Reageer