Groothuis nieuwe coach Regio Zwolle Volleybal

Zwolle – Regio Zwolle Volleybal heeft Wilfried Groothuis gecontracteerd als coach voor de komende twee jaar. De 45-jarige volleybalcoach wordt daarmee de opvolger van Redbad Strikwerda, die de Zwolse club aan het einde van het seizoen verlaat. "Ik ben zeer enthousiast over mijn nieuwe uitdaging bij Regio Zwolle", zegt Groothuis, die momenteel nog fungeert als assistent-trainer bij titelfavoriet Sliedrecht Sport.

Wilfried Groothuis is al vele jaren actief als coach in het vrouwenvolleybal. Zo werkte hij onder meer bij Zaanstad, Vovem ’90, Taurus, HSC en Alterno. Bij laatstgenoemde club was de Apeldoorner in de rol van hoofdcoach in de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 de eindverantwoordelijke. Na één seizoen als assistent bij Sliedrecht krijgt Groothuis in Zwolle de touwtjes zelf weer in handen. "Op topsportgebied is er in Zwolle heel veel mogelijk. Er wordt gezocht naar constante verbetering, ook in samenwerking met andere sporten. De club denkt in mogelijkheden en is niet bang te vernieuwen. De verbinding met de regio is daar een mooi voorbeeld van.

Over de huidige ploeg van Regio Zwolle Volleybal is Wilfried Groothuis positief. "Redbad Strikwerda heeft een gretig en enthousiast team neergezet, met veel speelsters die persoonlijk zijn gegroeid in het volleybal. Er ligt fysiek en volleybaltechnisch een solide basis, waar ik graag op verder bouw. Daarnaast kunnen er komend seizoen wederom stappen worden gezet richting verdere professionalisering. Ik ga met veel zin en vertrouwen de uitdaging aan om de komende jaren met Regio Zwolle Volleybal een vaste waarde te worden in de kampioenspoule van de eredivisie", aldus Groothuis.

Het bestuur van Regio Zwolle Volleybal is blij met de komst van Wilfried Groothuis. "We zijn op zoek gegaan naar een trainer die ruime ervaring heeft in het damesvolleybal en daarnaast ervaring heeft in de eredivisie en met talentontwikkeling. In Wilfried hebben we zo’n trainer gevonden", stelt technisch manager Edwin van den Broeke. "Voor de continuïteit gaan we een overeenkomst voor twee seizoenen aan. Wilfried zal tevens een aantal trainingen op het Centre for Sports & Education gaan geven, zodat de aansluitende lijn van talent naar nationale top blijft bestaan. Wij zijn blij met de komst van Wilfried. Met hem kunnen we op een gedegen manier stappen maken in de komende seizoenen."

 

Artikel delen:

Reageer