Voorronde van Kunstbende Overijssel

Zwolle – Zaterdag 25 maart is het zover; de voorronde van Kunstbende Overijssel in Hedon Zwolle. Ruim 350 jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar zullen strijden om die felbegeerde plek in de finale. Kunstbende Overijssel nodigt iedereen uit voor deze bijzondere dag om te genieten van al het moois dat het jonge Overijsselse talent te bieden heeft. Bezoekers kunnen voor 5 euro een kaartje kopen aan de deur.

nathanreinds-kunstbende-19.jpg 

Binnen een dagvullend programma van 12:30 – 20:00 uur strijden de deelnemers op 3 verschillende podia in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Alles kan en alles mag op de voorronde, zolang de act maar zelf bedacht en zelf gemaakt is. De winnaars van de Voorronde mogen hun talent opnieuw laten zien bij de Landelijke Finale in Amsterdam.

 

 

Een greep uit het talent wat te zien zal zijn: Noa (18, Enschede) maakt een levensgroot kunstwerk waar je doorheen kunt lopen, Luna & Bastiaan (17, Deventer) gaan een eigen hiphop nummer performen. Madelief (18, Almelo) doet mee in maar liefst drie verschillende categorieën en Kimberley (13, Zwolle) is dit jaar de jongste deelnemer. Ruim een week voor de voorronde zijn de categorieën Muziek en DJ gesloten wegens de grote belangstelling. De categorie Dans heeft tot nu toe het grootste aantal deelnemers en voor de categorie DJ zijn er dit jaar maar liefst 3 selectierondes geweest – in Metropool, Hedon en Het Burgerweeshuis.

Artikel delen:

Reageer