Zesde editie van het Artseedz Music Festival

Zwolle – Op zaterdag 8 april is het ArtEZ Conservatorium Zwolle het decor van de zesde editie van het Artseedz Music Festival. Jonge, professionele musici van over de hele wereld verrassen het Zwolse publiek met vernieuwende multidisciplinaire voorstellingen. Muziek, dans, mime, literatuur, timelapse-video, kookkunst, duo’s, trio’s, kwartetten, kwintetten, solo’s, alles komt voorbij. Het thema dit jaar is ‘agents of change’. Het festival wordt om 18.30 uur geopend door Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur van ArtEZ, en het Libero Strijkorkest.

groepsfoto_artseedz_2017_lr.jpg 

Tijd voor verandering
Wie geïnteresseerd is in de toekomst van klassieke muziek, kan niet om Artseedz heen. Dit ambitieuze muziekfestival, geproduceerd door de masterstudenten Klassieke Muziek van het ArtEZ Conservatorium, heeft als doel om de grenzen van de klassieke muziek te verleggen. Door de samenwerking te zoeken met andere kunstdisciplines, nieuwe verbanden te leggen en te experimenteren met de context ontstaan er nieuwe, prikkelende producties die je niet wilt missen. Daarmee zijn deze studenten ‘agents of change’.

 

Volop keuze
Bezoekers kunnen een keuze maken uit de vele voorstellingen die op verschillende plekken in het conservatorium diverse keren worden gespeeld. Zo belicht een voorstelling de liefde in verschillende talen en verschillende muzikale interpretaties, wordt een honderd jaar oude film van Charlie Chaplin met live-muziek en een mimespeler begeleid, is er een smakelijke mix van muziek en eten, een collage van nieuwe muziek en timelapse-video’s, en een suite in beeld en muziek over de aanwezigheid van de mensheid in de wereld.

Vanaf 23.00 tot 01.00 uur is er een flitsend slotfeest met Fusus & Robin: Fusus bestaat uit drie slagwerkers en mengt slagwerkinstrumenten met elektronische elementen tot eigen sferen en grooves; Robin Scherpen en percussionist Ruben Maathuis maken samen onder de naam ROBIN warme minimalistische songs met invloeden uit de klassieke muziek, elektronische muziek, popmuziek en alles wat hen raakt. Bekijk het volledige programma op www.artseedz.nl

Artseedz Music Festival

Zaterdag 8 april, 18:30-01:00u

ArtEZ Conservatorium, Aan de Stadsmuur 88, Zwolle

Entree € 15,-; kaartverkoop aan de deur

Kinderen tot 12 jaar gratis (onder begeleiding)

 

Artikel delen:

Reageer