Start plaatsing zendmast Aalanden

Zwolle – Op maandag 27 maart start de gemeente Zwolle met de werkzaamheden voor de plaatsing van de antennemast in het park nabij de bushalte aan de Maaslaan.

Op 7 april 2016 is de omgevingsvergunning verleend. Daarna is de bezwaar- en beroepsprocedure doorlopen. De omgevingsvergunning is inmiddels onherroepelijk. Dit betekent dat de gemeente binnenkort start met de bouw. In week 13, vanaf maandag 27 maart 2017, begint de gemeente met het uitvoeren van de grondwerkzaamheden. Op maandag 24 april 2017 wordt de mast geplaatst.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Als ik dit lees, word ik weer boos. Argumenten doen er niet toe. Beleid doet er niet toe. Procedures doen er niet toe. Dat ding moest er komen en hij komt er. En helemaal niemand heeft hier belang bij, behalve een paar aluhoedjes in de flat. Wat een gotspe.


  ⚠️ Meld

 2. Van antennemasten maken we allemaal gebruik (dus is er m.i. algemeen belang) en niemand is er blij mee als deze dicht bij haar/zijn woning komt. Een plek in het park lijkt me het beste uit kwaden.

  In de tekst staat dat de vergunning is verleend, bezwaar- en beroepsprocedure is doorlopen.

  @RietPluim welke procedures (en beleid) zijn aan de kant geschoven? OF is dit een geval waarbij je het gewoon niet eens bent met een besluit?


  ⚠️ Meld

 3. Ik ben het inderdaad niet eens met het besluit. Mijn voornaamste bezwaar is dat het park wordt verpest terwijl de mast al jaren op de flat staat, waar niemand er last van heeft. Maar vanwege een paar aluhoedjes heeft SWZ de bewoners beloofd dat het contract niet verlengd zou worden, zonder zich druk te maken over de gevolgen, bijvoorbeeld dat óók de flatbewoners tegen dat nieuwe lelijke ding aan moeten kijken.

  Op de site van Opgepast Zendmast[/url] is te lezen hoe de gemeente de procedures heeft omzeild. De mast was eerst op een andere locatie gepland, maar stuitte op weerstand van de buurt, en toen heeft de gemeente de mast maar in het park geprojecteerd en verzuimd de buurt te informeren. Dit is een een-tweetje geweest tussen Zwolle en T-Mobile. De rechter heeft dit bevestigd maar het was blijkbaar geen aanleiding om de vergunning in te trekken.

  Wat het beleid betreft: in het groenbeleid staat dat de parken voor Zwolle van grote waarde zijn en speciale bescherming behoeven. Van As zei echter vanaf het begin dat een vergunning onvermijdelijk was. Hij heeft geen enkele moeite gedaan om SWZ van gedachte te doen veranderen of een alternatieve locatie voor de mast te vinden. Wat is beleid dan waard?


  ⚠️ Meld

 4. En natuurlijk beginnen er weer mensen negatief te reageren op iets dat hoger dan 4 meter is.
  We wonen in Zwolle, een stad.
  Daar wordt af en toe gebouwd !
  En daar gaat procedureel misschien wel eens wat mis(tig)
  En stad met mogelijkheden voor onze kinderen en een bloeiende regio.
  Accepteer dan dat er wel eens iets tegen je zin gebeurt of verhuis anders naar een boerendorp in Oost Groningen.  ⚠️ Meld

 5. bernard – Er zijn natuurlijk ernstiger zaken, maar dit is wel zo frustrerend omdat er gewoon geen enkele reden is om die mast daar te plaatsen. Tenzij je de redeloze angst van een paar flatbewoners, de koppigheid van SWZ en de incompetentie van Van As overtuigende argumenten voor een mast in het park vindt natuurlijk.

  wim142 – Verhuis zelf naar Oost-Groningen, eikel.


  ⚠️ Meld

Reageer