Het CCC officieel gecertificeerd tto junior-school

Zwolle- Woensdag 22 maart heeft het Carolus Clusius College het tto junior-certificate in ontvangst genomen van het EP Nuffic. Het certificaat geeft aan dat het CCC officieel een tto-school is voor de onderbouw en dat het de inhoud en kwaliteiten bezit om kwalitatief tweetalig onderwijs te bieden.

ccc_certificeerd_tto-school_1.jpeg  

Bij het uitgeven van het keurmerk bekijkt EP Nuffic hoe internationalisering is verweven in het onderwijs, wat het niveau van het tweetalig onderwijs is en hoe de didactiek binnen de lessen is. Het CCC scoort goed op alle punten. Als sterke punten komen volgens de beoordelingscommissie naar voren: de activerende werkvormen in de lessen, het totale aanbod aan internationaliseringsactiviteiten en het enthousiaste en betrokken docententeam

Regelmatig komen docenten van scholen uit binnen- en buitenland naar het CCC om te bekijken hoe het tweetalig onderwijs wordt vormgegeven. Zo kwamen eerder al scholen uit Polen naar het CCC en mag de school binnenkort collega’s uit Italië welkom heten.

International School Zwolle
Het Carolus Clusius College biedt tweetalig onderwijs aan binnen de internationale leerroute International School Zwolle. Binnen deze leerroute kunnen leerlingen zowel tweetalig als Engelstalig onderwijs volgen. Het tweetalig onderwijs wordt aangeboden op het atheneum en op internationaal gymnasium Orfeo. Engelstalig onderwijs biedt de school aan op de niveaus vmbo-tl, havo en atheneum.

Meer weten
Kijk voor meer informatie over tweetalig onderwijs op het Carolus Clusius College op www.hetccc.nl

 

Artikel delen:

Reageer