‘Captain Fantastic’ in de Grote Kerk

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis organiseert in samenwerking met de Grote Kerk in Zwolle opnieuw een unieke filmervaring. Tegen het imposante decor van de Grote Kerk is speciaal voor alle filmliefhebbers op vrijdag 7 april en zaterdag 8 april om 20.45 uur de hartverwarmende film ‘Captain Fantastic’ te zien. Een komisch drama over een excentrieke vader die na een ingrijpende gebeurtenis zijn zes kinderen alleen moet zien op te voeden.

film_in_grote_kerk.jpg 

Captain Fantastic
Ben (Viggo Mortensen) woont samen met zijn vrouw en zes kinderen geïsoleerd van de samenleving in de bossen van de Pacific Northwest. Het is een perfecte plek, ver weg van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. Ben is een toegewijde vader die zich op eigenzinnige wijze wijdt aan de opvoeding van zijn kroost. Een onverwachte tragedie dwingt hem echter op een dag om zijn zelf gecreëerde paradijs met zijn gezin te verlaten. Het is een stap met vergaande gevolgen. Eenmaal in de ‘normale’ wereld merkt Ben dat zijn kinderen terecht zijn gekomen in een wereld waarvoor ze nooit zijn klaargestoomd. Deze hartverwarmende film met prachtige, magische beelden gaat over thema’s als de ideale opvoeding, het maken van keuzes en het aanpassen aan de maatschappij.

Pop-up cinema
Het Fraterhuis organiseert ieder jaar een aantal films op locaties buiten het filmtheater: voorstellingen van topfilms op prachtlocaties in en rondom de Zwolse binnenstad. In de Grote of Sint Michaëlskerk aan de Grote Markt is de voorstelling van ‘Captain Fantastic’ een unieke ervaring. De Grote Kerk is op vrijdag 7 en zaterdag 8 april geopend vanaf 20.00 uur, en stoelen en dekens zijn aanwezig. De toegang is €8,50 (Vrienden) / €10,50 (regulier) inclusief een consumptie voorafgaand aan de filmvoorstelling. De kaartverkoop verloopt via Filmtheater Fraterhuis (online of aan de kassabalie) en een half uur voor aanvang in de Grote Kerk. In de Grote Kerk is uitsluitend contante betaling mogelijk. 

Filmtheater Fraterhuis
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. ‘De grote kerk.’…

  Ik hoor zojuist een oproepje voor giro 555.

  Blijkbaar maken de katholieken wederom
  en zoals gewoonlijk een klote
  zooi van de wereld.

  Laat ’t weten als ik me vergis.  ⚠️ Meld

Reageer